FORMULA 1

Ο Rosberg δίνει το ρυθμό

Ο Rosberg δίνει το ρυθμό

Από βροχή σημαδεύτηκε η πρώτη μέρα της επιστροφής της Formula 1 στο Mεξικό έπειτα από 23 χρόνια, με τον Nico Rosberg, που πρόλαβε την βροχή στο FP2, να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας με 1:21.531.

Πίσω του βρέθηκαν οι Red Bull των Daniil Kvyat - Daniel Ricciardo. Ακολούθησε ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lewis Hamilton που ήταν 0.430” πιο αργός από τον Γερμανό ομόσταβλό του στη Mercedes.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στις επόμενες θέσεις συναντάμε τις Ferrari των Sebastian Vettel - Kimi Raikkonen, με τον Valtteri Bottas να φέρνει τη Williams FW37 μπροστά από τη McLaren του Fernando Alonso. Ήταν μια σχετικά καλή διαδικασία για την McLaren το FP2, καθώς πλην του Ισπανού, στη δεκάδα και συγκεκριμένα στην όγδοη θέση, πλασαρίστηκε ο Jenson Button που αντιμετώπισε προβλήματα με τη μονάδα ισχύος της Honda.

Στο μονοθέσιο του Βρετανού θα τοποθετηθεί νέος κινητήρας που σε συνδυασμό με μια σειρά νέων περιφερειακών εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιηθούν θα του επιφέρουν ποινή αφαίρεσης 50 θέσεων στο γκριντ.

Πολλοί πιλότοι είχαν εξόδους κατά τη διάρκεια των δύο 90λεπτων περιόδων, λόγω της μειωμένης πρόσφυσης. Ο Max Verstappen ο οποίος στο πρωϊνό session που διεξήχθη υπό βροχή, σημείωσε τον καλύτερο με 1:25.990, είδε τις προσπάθειές του να ολοκληρώνονται μετά από μόλις 2 γύρους στο FP2, καθώς λίγο πριν ξεκινήσει την πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια, κατέληξε στις μπαριέρες της στροφής 16 και εκτός διαδικασίας.

Το ατύχημα του Ολλανδού προκάλεσε την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιό του από το σημείο του ατυχήματος. Η δεύτερη φορά που οι κόκκινες σημαίες έκαναν την εμφάνισή τους ήταν για την ακινητοποιημένη Lotus του Romain Grosjean.

Επαφή με τις μπαριέρες είχε και ο Bottas προκαλώντας ζημιά στην εμπρόσθια αεροδυναμική πτέρυγα της Williams, αλλά συνέχισε κανονικά επιστρέφοντας στα pits.

Από ένα σημείο και έπειτα, λόγω της βροχής που έπεφτε με μεγαλύτερη ένταση, η επιφάνεια του οδοστρώματος είχε κρατήσει αρκετή υγρασία ώστε να είναι επιβεβλημένη η χρησιμοποίηση ελαστικών για ενδιάμεσες συνθήκες (intermidiates).

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

GP Mexico Preview (VIDEOS)

Προσέφυγε στο CAS o Rossi!

Mazda RX-VISION: Ματιά στο νέο... RX-8!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ