FORMULA 1

Ο Rosberg δίνει το ρυθμό στο GP της Βραζιλίας

SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13:  Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 13, 2015 in Sao Paulo, Brazil.  (Photo by Lars Baron/Getty Images)
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 13: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP drives during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 13, 2015 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Lars Baron/Getty Images) GETTY IMAGES

Οι Mercedes κυριάρχησαν στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα του Interlagos, με τον Nico Rosberg, που πέρσι είχε φύγει νικητής από το Sao Paulo, να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας κατά τη διάρκεια του FP2, με 1:12.385.

Οι Mercedes κυριάρχησαν στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα του Interlagos, με τον Nico Rosberg, που πέρσι είχε φύγει νικητής από το Sao Paulo, να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας κατά τη διάρκεια του FP2, με 1:12.385, χρησιμοποιώντας τη μαλακή γόμα της Pirelli στο μονοθέσιό του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο χρόνος του Γερμανού ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από αυτόν που έκανε ο ομόσταβλός του και τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton, ο οποίος ήταν ταχύτερος στο FP1 με χρόνο 1:13543.

Ο Βρετανός προέρχεται από μια αρκετά δύσκολη εβδομάδα, που τα κύρια χαρακτηριστικά της ήταν τα ξενύχτια και το αλκοόλ, λόγω των ξέφρενων πάρτι για τον πανηγυρισμό της κατάκτησης του τίτλου. Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης μάλιστα είχε και ατύχημα όταν η πανάκριβη Pagani Zonta (η τιμή της ξεπερνά τα 1,5 εκ.ευρώ) που οδηγούσε έπεσε πάνω σε τρια ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στο Monaco. Το ατύχημα πάντως δεν προκλήθηκε λόγω ποτού (ήταν “καθαρός” στο αλκοτέστ που του έγινε”), αλλά λόγω απροσεξίας.

Σε όλα αυτά προσθέστε και μια ίωση που τον ταλαιπώρησε και θα καταλάβετε πόσο δύσκολη ήταν η εβδομάδα που ολοκληρώνεται σε λίγα 24ωρα για τον 30χρονο πιλότο. Ο ίδιος, πάντως, μετά από αρκετές ώρες ύπνου δηλώνει καλά στην υγεία του και έτοιμος να παλέψει για την παρθενική νίκη του στη Βραζιλία - τη χώρα καταγωγής του ινδάλματός του, Ayrton Senna. Μέχρι στιγμής τα καλύτερά του αποτελέσματα στην πίστα του Sao Paulo είναι η 2η θέση που πήρε πέρσι και η 3η στον αγώνα του 2009. Σε αυτήν την πίστα έχει να θυμάται το χαμένο Πρωτάθλημα του 2007, αλλά και τον παρθενικό του τίτλο το 2008.

Από κει και πέρα ο Sebastian Vettel, με Ferrari, σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο της ημέρας, όντας όμως σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον ταχύτερο συνδυασμό. Ακολούθησε ο Kimi Raikkonen που έχει καλές αναμνήσεις από το Interlagos καθώς εκεί στέφθηκε Πρωταθλητής στον αλησμόνητο αγώνα του 2007.

Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull. Ο Αυστραλός χρησιμοποιεί έναν αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault και για το λόγο αυτό θα χάσει 10 θέσεις στο γκριντ εκκίνησης του αγώνα. To αν αυτή η νέα κινητήρια μονάδα της γαλλικής εταιρείας τοποθετηθεί και στο μονοθέσιο του Daniil Kvyat θα εξαρτηθεί από τη διαφορά στην απόδοση σε σύγκριση με την προηγούμενη μονάδα, την οποία χρησιμοποιεί ο Ρώσος. Με βάση τις επιδόσεις στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, η διαφορά κυμαίνεται στα δύο δέκατα στο γύρο.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη Βραζιλία θέλουν την Red Bull να βρίσκεται μια ανάσα από την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας της με την Renault, παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές είχαν φτάσει με άκομψο τρόπο σε διαζύγιο, λόγω των αρνητικών σχολίων των ανθρώπων της ομάδας. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η Red Bull θα βρίσκεται στο γκριντ του χρόνου, γεγονός που επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner.

Ο Valtteri Bottas έφερε τη Williams στην έκτη θέση, μπροστά από την Lotus του Romain Grosjean. Tην πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι: Νico Hulkenberg, Daniil Kvyat και Felipe Massa.

Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι McLaren, με τον Jenson Button να ολοκληρώνει τις δοκιμές στην 16η θέση με χρόνο κατά 2,259” πιο αργό από αυτόν του Rosberg και τον Fernando Alonso να μην προλαβαίνει να κάνει τους γύρους που ήθελε καθώς ο κινητήρας του παρέδωσε πνεύμα στο μισάωρο του FP2 με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί στην πίστα προκαλώντας την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Προτελευταίος σταθμός, Interlagos

Pirelli: Δοκιμές των ελαστικών του 2016 στο Abu Dhabi

Tα ρόστερ των ομάδων για το 2016

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ