FORMULA 1

Ο "MVP" Grosjean και το American Dream

Ο "MVP" Grosjean και το American Dream

Από φέτος, στη Formula 1 έχουμε τη θέσπιση του βραβείου "Driver of the Day". Στην Αυστραλία, λοιπόν, όπου διεξήχθη το πρώτο Grand Prix της σεζόν ο εκλεκτός του κοινού ήταν ο Romain Grosjean.

Στο ποδόσφαιρο έχουμε στο τέλος κάθε αναμέτρησης την ανάδειξη του πολυτιμότερου παίκτη. Του MVP. Από φέτος, στη Formula 1 έχουμε τη θέσπιση του βραβείου "Driver of the Day" ("Οδηγός της ημέρας"), το οποίο θα απονέμεται στον οδηγό που το κοινό επιλέγει μέσα από σχετική ψηφοφορία που λαμβάνει χώρα στην επίσημη ιστοσελίδα της F1 ( www.f1.com ).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στην Αυστραλία, λοιπόν, όπου διεξήχθη το πρώτο Grand Prix της σεζόν ο εκλεκτός του κοινού ήταν ο Romain Grosjean, όπως ανακοινώθηκε επίσημα την επομένη του αγώνα! Ο 29χρονος Γάλλος κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση χαρίζοντας στην Haas F1 Team που έκανε το ντεμπούτο της στην F1, τους πρώτους της βαθμούς. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Αμερικανικής ομάδας, Gene Haas " ...ο Romain κατέθεσε την ψυχή του".

Πράγματι, η εμφάνιση του πρώην πιλότου της Lotus ήταν εκπληκτική αν αναλογιστεί κανείς ότι ξεκίνησε από την 19η θέση του γκριντ. Ήταν και αυτός ένας από αυτούς που ευνοήθηκαν από τη διακοπή του αγώνα στον 17ο γύρο λόγω του σοβαρού ατυχήματος που είχαν ο Fernando Alonso με τον έτερο πιλότο της Haas, Esteban Gutiérrez. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε καταφέρει, πάντως, να σκαρφαλώσει στην 9η θέση με την VF-16, χωρίς να έχει μπει στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Ο Γάλλος ξεκίνησε τον αγώνα με τη μαλακή γόμα για να βάλει τη μέση όταν τα μονοθέσια επέστρεψαν στα pits κατά τη διακοπή. Το ρίσκο, όπως και στην περίπτωση των Mercedes, απέδωσε καρπούς, καθώς δεν χρειάστηκε να ξαναμπεί στα pits, φτάνοντας με το ίδιο σετ μέχρι το τέλος (έκανε 39 γύρους).

" Μια πολύ καλή μέρα στο γραφείο. Η αίσθηση είναι σα να έχουμε νικήσει. Για όλα τα παιδιά που εργάστηκαν τόσο σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Στις κατατακτήριες ήμασταν άτυχοι, αλλά είχαμε τη τύχη με το μέρος μας στον αγώνα, με την κόκκινη σημαία. Κατάφεραμε στο τέλος να κρατήσουμε πίσω την Williams (Bottas) και την Force India (Hulkenberg). Δεν είχαμε αρκετό χρόνο για δουλέψουμε στο set-up του μονοθεσίου. Πήγαμε με τη σκέψη 'βγες στην πίστα και θα δούμε τι θα γίνει'. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Όπως είπα και στα παιδιά, η 6η θέση είναι σα νίκη για μας", σχολίασε πανευτυχής ο Grosjean.

Όπως η Toyota το 2002...

Με αυτό το αποτέλεσμα η Haas έγινε η πρώτη ομάδα μετά από πολλά χρόνια που καταφέρνει να βαθμολογηθεί στο ντεμπούτο της. Είχε συμβεί κάτι ανάλογο πίσω στο 2002, όπου ο Mika Salο κατετάγη 6ος στον αγώνα της Αυστραλίας, όπου η Toyota πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στην F1.

Σημειώστε δε πως η Haas έγινε η πρώτη ομάδα από τις ΗΠΑ που βαθμολογείται στο Πρωτάθλημα της Formula 1 έπειτα από 30 χρόνια. Η προηγούμενη ονομαζόταν επίσης Team Haas Lola -δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους- και είχε βαθμολογηθεί στο ιταλικό GP του 1986, στη Monza, όπου ο Alan Jones τερμάτισε στην 6η θέση...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

VIDEO από το GP Αυστραλίας

GP Αυστραλίας - RACE: Νικητής ο Rosberg στο "ματ" της Mercedes

GP Αυστραλίας: Tρομακτικό ατύχημα ο Alonso (VIDEO)



TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ