FORMULA 1

"O Max Verstappen είναι ο νέος Senna"

MONTMELO, SPAIN - MAY 15:  Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates his win with his trophy during the Spanish Formula One Grand Prix at Circuit de Catalunya on May 15, 2016 in Montmelo, Spain.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Ο Μαξ Φερστάπεν πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στη Formula 1 GETTY IMAGES

Ο Max Verstappen ήρθε στην F1 για να μείνει. Μόλις στη δεύτερη σεζόν πλήρους εμπλοκής του στο σπορ έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το επόμενο μεγάλο αστέρι του χώρου.

Και όχι άδικα αφού με τις εμφανίσεις του ιδιαίτερα από τη στιγμή που μετακόμισε από την Toro Rosso στη Red Bull πριν το ισπανικό Grand Prix, έχει εντυπωσιάσει κερδίζοντας με το σπαθί του τα κολακευτικά σχόλια του Τύπου, αλλά και των ανθρώπων που εμπλέκονται άμεσα με το σπορ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στους έξι αγώνες που έχει τρέξει με την Red Bull έχει προλάβει να σημειώσει μια νίκη, αυτή που πέτυχε στο ντεμπούτο του με την ομάδα, στην Catalunya , ενώ έχει και δύο τερματισμούς στη δεύτερη θέση στο Spielberg και στο Silverstone ( σ.σ. τερμάτισε τρίτος αλλά μετά την ποινή που επιβλήθηκε στον Rosberg πέρασε δεύτερος).

Μετά τις... μαγείες που έκανε στο Βρετανικό GP με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή προσπέραση επί του Nico Rosberg από εξωτερική στην Becketts, ο Τύπος, όπως και το κοινό που τον ψήφισε για ακόμα μια φορά ως "οδηγό της ημέρας", υποκλίθηκαν στο ταλέντο του.

« Ο Verstappen ήταν εξαιρετικός», έγραψε η Εl Pais προσθέτοντας: « Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι τυχερό που έχει στο δυναμικό του αυτή τη 18χρονη ιδιοφυΐα. Ο Verstappen είναι ο νέος Senna».

« Πολύ ωραίο κοπλιμέντο», ήταν η αντίδραση του νεαρού στο σχόλιο της ισπανικής εφημερίδας.

"Ο μελλοντικός Πρωταθλητής"

Κολακευτικά σχόλια για τον Ολλανδό έκανε και ο Sir Jackie Stewart. « Ο τρόπος που πέρασε τον Rosberg από εξωτερική δείχνει πιλότο παγκόσμιας κλάσης. Ήδη γνωρίζουμε τον μελλοντικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή».

Ο Jacques Villeneuve από την πλευρά του είπε αναφερόμενος στον πιτσιρικά: « Πάντα θες να πεις 'ok, αυτός είναι ο νέος Senna, ο νέος Michael (Shumacher)'. Αλλά αυτός είναι ο Verstappen».

Όπως είναι φυσικό οι άνθρωποι της Red Bull τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν αφού η επιλογή τους να αντικαταστήσουν μετά από μόλις τέσσερις αγώνες τον Daniil Kvyat με τον Max Verstappen αποδεικνύεται σωστή, έστω κι αν ήταν σκληρή και κατά πολλούς αντιεπαγγελματική.

« Ο Max συνεχίζει να μας εκπλήσσει», λέει ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner και προσθέτει: « Είναι εξαιρετικό για την ομάδα μας το γεγονός ότι διαθέτει δύο πολύ ανταγωνιστικούς πιλότους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ στο Car and Driver:

Αυτοί είναι οι πιο θορυβώδεις δρόμοι της Αθήνας!
Νέα Volvo V40 και V40 Cross Country από 22.500€
Δείτε πως λειτουργούν οι αερόσακοι στα MotoGP
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ