FORMULA 1

Ο ιερέας που έκανε άνω κάτω το Silverstone το 2003

Ο ιερέας που έκανε άνω κάτω το Silverstone το 2003

Το βρετανικό Grand Prix του 2003 έμεινε στην ιστορία για την εισβολή του Ιρλανδού ιερέα Cornelius "Neil" Horan στην ευθεία Hangar κατά τη διάρκεια του 11ου γύρου.

Στο σχετικό video μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την εισβολή του ιερέα ο οποίος με άγνοια κινδύνου προσπαθούσε να στείλει το μήνυμά του στον κόσμο (σ.σ. «Να διαβάζετε τη Βίβλο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο ιερέας που έκανε άνω κάτω το Silverstone το 2003

«Η Βίβλος είναι πάντα σωστή», έγραφε το χαρτόνι που κρατούσε) την ώρα που δίπλα του περνούσαν τα μονοθέσια με ταχύτητες άνω των 200 χλμ/ώρα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, έξι φορές άλλαξε χέρια η πρώτη θέση με τον Jarno Trulli που ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση μεταφέροντας λιγότερα καύσιμα στην Renault του να προηγείται στους πρώτους γύρους.

Μετά την εισβολή του ιερέα, ο Cristiano da Matta πήρε τη σκυτάλη και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον 30ο γύρο. Από κει και πέρα ξεκίνησαν οι μάχες του Kimi Raikkonen με τον κάτοχο της pole position Rubens Barrichello, οι οποίοι εναλλάχθηκαν τρεις φορές στην κορυφή.

Υπό την έντονη πίεση του Barrichello, o Φινλανδός υπέπεσε στο λάθος στην Bridge με αποτέλεσμα ο Βραζιλιάνος να πάρει τη νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Juan Pablo Montoya, ενώ τρίτος ήταν ο Kimi Raikkonen.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Το πόρισμα της Pirelli για το κλατάρισμα του Vettel

O «ψεύτης» Lewis τα έκανε... λαμπόγυαλο στο Baku!

Η λατρεία του Vettel για τις κλασσικές μοτοσυκλέτες

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ