FORMULA 1

Ο Hamilton που έχει ακούσει πολλά!

Mercedes driver Nico Rosberg of Germany cheers his teammate Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain at the end of the Emirates Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov. 27, 2016. (AP Photo/Hassan Ammar)
Mercedes driver Nico Rosberg of Germany cheers his teammate Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain at the end of the Emirates Formula One Grand Prix at the Yas Marina racetrack in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Sunday, Nov. 27, 2016. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Άκουσε πολλά τις τελευταίες ημέρες ο Lewis Hamilton με αφορμή την τακτική που ακολούθησε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Abu Dhabi, αλλά και γιατί αγνόησε τις εντολές της ομάδας του.

Άκουσε πολλά τις τελευταίες ημέρες ο Lewis Hamilton με αφορμή την τακτική που ακολούθησε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Abu Dhabi, αλλά και γιατί αγνόησε τις εντολές της ομάδας του. Αρκετοί ήταν αυτοί που τον "σταύρωσαν" κατηγορώντας τον πως « δενξέρει να χάνει», γιατί στη Yas Marina κυνήγησε τις όποιες πιθανότητες είχε να στεφθεί Πρωταθλητής, ακολουθώντας μια στρατηγική που είχε σχεδιάσει στο μυαλό του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΦΩΤΟ: AP

Το σχέδιο του ήταν να δώσει έναν πιο αργό ρυθμό στον αγώνα, καθυστερώντας τον Rosberg και ελπίζοντας ότι Red Bull και Ferrari θα μπορέσουν να αφήσουν εκτός βάθρου τον Γερμανό. Έπαιξε ένα -τρόπον τινά- κατενάτσιο προσπαθώντας να πετύχει το στόχο του.

Προφανώς, σύμφωνα με τους επικριτές του, έπρεπε να αποδεχθεί πως οι 12 βαθμοί που τον χώριζαν από τον ομόσταβλό του δεν υπήρχε περίπτωση να καλυφθούν (η νίκη δίνει 25 η 2η θέση 18, η 3η 15, η 4η 12, για όσους ξεχνούν), έστω κι αν υπήρχαν ελπίδες ( θυμηθείτε τα σενάρια για τον τίτλο ), να πέταγε λευκή πετσέτα και να παρέδιδε άνευ όρων τα σκήπτρα στον Nico Rosberg.

Έτσι θα έπρεπε να σκέφτεται ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο -κατά τους επικεφαλής των ομάδων-, κορυφαίος πιλότος του Πρωταθλήματος φέτος, όπως προέκυψε από τη δημοσκόπηση που διενήργησε το Autosport.

Να ανατρέψει δηλαδή μια κοσμοθεωρία που ισχύει όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά για κάθε έκφανση της ζωής μας: ότι δηλαδή δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπαίνει σε μια μάχη/αγώνα για να χάσει...

"Συγχαρητήρια Nico, τα καταφέραμε!"

Παλιά ήταν κολλητοί φίλοι. Σήμερα η σχέση τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλική. Απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστούμε ότι δραστηριοποιούνται σε ένα άκρως ανταγωνιστικό σπορ, οδηγούν για την ίδια ομάδα, μάχονται για τον ίδιο στόχο, κάνουν Πρωταθλητισμό. Τη σχέσητους περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο ο Nico Rosberg μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη γενέτειρά του, το Wiesbaden.

« Πάντα θα είναι δύσκολα μεταξύ μας. Είμαστε στην ίδια ομάδα και αγωνιζόμαστε ο ένας εναντίον του άλλο για τους τίτλους. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε μια καλή σχέση. Ήμασταν φίλοι παλιότερα όταν ήμασταν νέοι. Τουλάχιστον τρέφουμε σεβασμό ο ένας για τον άλλο και αυτό βοηθά κατά κάποιο τρόπο», σχολίασε αφού πρώτα τόνισε πως « ο Lewis είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Έχει θέσει πολύ υψηλά στάνταρ».

Την Τετάρτη 30/11, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o Hamilton έδειξε με τον τρόπο του τον σεβασμό του προς τον μεγάλο του αντίπαλο και νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, απαντώντας παράλληλα σε όλους όσοι εκφέρουν την άποψη ότι ο Rosbergδεν άξιζε τον τίτλο.

Με νοσταλγική διάθεση, γύρισε το χρόνο πίσω, στην εποχή της αθωότητας, τότε που παιδιά ακόμα, έκαναν τα πρώτα τους αγωνιστικά βήματα και μοιράζονταν τις σκέψεις, τις αγωνίες τους, τα όνειρά τους.

Μια φωτογραφία από τα παλιά που τους δείχνει να κάθονται αντικριστά και να συζητούν, συνοδεύει το παρακάτω μήνυμα: « Τότε λέγαμε ότι θα γίνουμε Πρωταθλητές, τώρα είμαστε και οι δύο! Συγχαρητήρια Nico, έκανες όλα όσα χρειάζεται να κάνει ένας Πρωταθλητής. Το κέρδισες με την αξία σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Από τους Hill, στους Rosberg!
Video: O Hamilton τη μάχη, ο Rosberg τον πόλεμο
Ο Nico Rosberg Παγκόσμιος Πρωταθλητής!
Όταν ο Lorenzo οδήγησε το μονοθέσιο του Hamilton! (video)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ