FORMULA 1

Ο Hamilton πήρε την pole στο Μεξικό

Großer Preis von Mexiko 2016, Freitag
Großer Preis von Mexiko 2016, Freitag DAIMLER AG

Τη 10η pole position στο φετινό Πρωτάθλημα πήρε ο Lewis Hamilton στο Μεξικό, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Nico Rosberg να παιρνει τη δεύτερη θέση την τελευταία στιγμή από τον Verstappen.

Για 10η φορά δέτος ο Lewis Hamiton θα ξεκινήσει αγώνα της Formula 1 από την pole position. Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Μεξικό που διεξήχθησαν το Σάββατο στο Autódromo Hermanos Rodríguez, φτάνοντας αισίως τις 59 pole positions στην καριέρα του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο 31χρονος Βρετανός είχε το πάνω χέρι στο Q3 και o χρόνος που σημείωσε με την πρώτη του προσπάθεια -1:18.704- ήταν αυτός που χάρισε την πρωτιά, αφού κανείς δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει.

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Nico Rosberg που πέρσι πανηγύρισε τη νίκη στο Μεξικό έχοντας ξεκινήσει από την pole, κατάφερε στο τέλος να κερδίσει δύο θέσεις σε σχέση με τις Red Bull, ανεβαίνοντας από την τέταρτη στη δεύτερη.

Πίσω από τα “ασημένια βέλη” θα βρεθούν τα μονοθέσια της Red Bull, με τους Max Verstappen - Daniel Ricciardo να δείχνουν απειλητικοί. Μάλιστα, θα ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική σε σχέση με τους πιλότους της Mercedes και της Ferrari, καθώς επέλεξαν να ξεκινήσουν τον αγώνα με την supersoft γόμα της Pirelli, αντί για την soft με την οποία θα παραταχθούν στη σχάρα εκκίνησης του αγώνα οι αντίπαλοί τους.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Nico Hulkenberg που έφερε το μονοθέσιο της Force India στην πέμπτη θέση, μπροστά από τις Ferrari των Kimi Raikkonen - Sebastian Vettel που απογοήτευσαν. Οι κόκκινοι πάντως ελπίζουν σε κάτι καλύτερο στον αγώνα.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Valtteri Bottas - Felipe Massa με Williams και Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso).

Ο Fernando Alonso έφτασε πολύ κοντά στη 10άδα αλλά τελικά αποκλείστηκε στο τέλος από το Q3, με αποτέλεσμα να μείνει στην 11η θέση, ενώ ο Jenson Button θα παραταχθεί στην έβδομη σειρά του γκριντ (13ος).

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29:  A line of cars pass as a fan waves a Mexican flag during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2016 in Mexico City, Mexico.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 29: A line of cars pass as a fan waves a Mexican flag during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 29, 2016 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Σαν να βρίσκεσαι σε γήπεδο...

Εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι θεατές στις εξέδρες της πίστας, θυμίζοντας περισσότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο παρά πίστα της Formula 1.

Πέρσι, πάντως, ο κόσμος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε έναν αγώνα που δεν είχε να επιδείξει ιδιαίτερες συγκινήσεις, στον οποίο η Mercedes πανηγύρισε το 1-2 με τον Nico Rsoberg να παίρνει τη νίκη και τον Lewis Hamilton, που είχε ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο, να τερματίζει στη δεύτερη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR & DRIVER

Mexican Grand Prix
Πως θα αλλάξει η Formula 1 το 2017
Πως ο Rosberg μπορεί να το "σηκώσει" στο Μεξικό (video)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ