FORMULA 1

Ο Hamilton μπορεί να στεφθεί Πρωταθλητής στο Austin

SINGAPORE - SEPTEMBER 18:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP exits the garage after practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 18, 2015 in Singapore.  (Photo by Clive Rose/Getty Images)
SINGAPORE - SEPTEMBER 18: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP exits the garage after practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 18, 2015 in Singapore. (Photo by Clive Rose/Getty Images) GETTY IMAGES

Στην πίστα του Austin που φιλοξενεί την Κυριακή 25/10 τον 16ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε Πρωταθλητή, με τον Lewis Hamilton να βρίσκεται πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο.

Ο 30χρονος πιλότος της Mercedes AMG Petronas που έχει νικήσει τα 9 από τα 15 GP που έχουν διεξαχθεί έως τώρα μπορεί να "καθαρίσει" την υπόθεση τίτλος νωρίς νωρίς και να μετατρέψει τους εναπομείναντες αγώνες σε τυπική διαδικασία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Οι διαθέσιμοι βαθμοί στους τέσσερις αγώνες που απομένουν, συμπεριλαμβανομένου και του GP των ΗΠΑ, είναι 100, με τη διαφορά του Hamilton από τον Sebastian Vettel να είναι αυτή τη στιγμή στους 66 βαθμούς (302-236) και από τον ομόσταβλό του, Nico Rosberg στους 73 (302-229).

Να ξεκαθαρίσουμε ότι σε τυχόν ισοβαθμία ο Hamilton βγαίνει κερδισμένος καθώς έχει τις περισσότερες νίκες (9) στη σεζόν, τη στιγμή που Vettel και Rosberg έχουν από 3 και στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να φτάσουν τις 7.

Από κει και πέρα, ο Hamilton μπορεί να στεφθεί μαθηματικά για τρίτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Austin αν συγκεντρώσει 9 βαθμούς παραπάνω από τον Vettel και 2 (βαθμούς παραπάνω) από τον Rosberg.

Σε περίπτωση που νικήσει και ο Vettel δεν τερματίσει στη 2η θέση, τότε η σεμνή... τελετή θα λάβει τέλος. Ενδεχόμενη νίκη του Hamilton επί αμερικανικού εδάφους βάζει αυτομάτως ταφόπλακα στις -έτσι κι αλλιώς- μηδαμινές ελπίδες του Rosberg για τίτλο.

Αν, όμως, Vettel ή Rosberg νικήσουν στο Austin, τότε δεν θα έχουμε ανάδειξη Πρωταθλητή στο Austin με την αγωνία να παρατείνεται για λίγες ημέρες, μέχρι τον αγώνα του Μεξικό που διεξάγεται την 1η Νοεμβρίου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στους τρεις αγώνες που έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα στο Austin, ο Lewis Hamilton έχει δύο νίκες (2012 & 2014), ενώ μια νίκη έχει και ο Sebastian Vettel (2013).

Χαμηλοί τόνοι

Παρά το ότι βρίσκεται μια ανάσα από το να στεφθεί Πρωταθλητής και να πετύχει αυτό που από μικρός ονειρευόταν - να κατακτήσει δηλαδή όσα Πρωταθλήματα είχε και το ίνδαλμά του, ο Ayrton Senna, ο Lewis Hamilton κρατάει χαμηλούς τόνους.

«Έχω μάθει εκ πείρας ότι τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει σε αυτό το σπορ, οπότε δεν πρόκειται να πάρω τίποτα ως δεδομένο αυτό το ΣΚ. Η προσέγγισή μου σε αυτόν τον αγώνα είναι ίδια με αυτή που έχω σε κάθε αγώνα φέτος. Απομένουν τέσσερις αγώνες ώστε να μπορέσω να πάρω το Πρωτάθλημα και αυτό είναι που μετράει. Θα βγω με ενθουσιασμό στην πίστα για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και αν καταφέρω να πάρω το τρίτο καουμπόικο καπέλο τότε θα είναι απίστευτο συναίσθημα», λέει χαρακτηριστικά ο 30χρονος πιλότος από το Stevenage.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

USA Grand Prix Preview (VIDEOS)

Όλα είναι πιθανά...

VIDEO: Έτσι πανηγύρισαν τον τίτλο στη Mercedes

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ