FORMULA 1

O Hamilton επικράτησε των Ferrari

MONZA, ITALY - SEPTEMBER 05:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 5, 2015 in Monza, Italy.  (Photo by Charles Coates/Getty Images)
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 05: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP drives during final practice for the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 5, 2015 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Hamilton θα ξεκινήσει στο GP της Ιταλίας από την pole position έχοντας δίπλα του τον Raikkonen και πίσω του τους Vettel kai Rosberg.

Συναρπαστικός προμηνύεται ο αγώνας της Κυριακής στο “Ναό της ταχύτητας”, την θρυλική πίστα της Monza με τις Ferrari να επιθυμούν διακαώς να “κατασπαράξουν” τον Lewis Hamilton και το “ασημένιο βέλος” του.

Ο Βρετανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής συνέχισε το κρεσέντο του στις pole positions και επί ιταλικού εδάφους εξασφαλίζοντας την 7η συνεχόμενη και 11η συνολικά στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Στο επόμενο GP στη Σιγκαπούρη θα έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 8 συνεχόμενων pole positions του αείμνηστου Ayrton Senna...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Hamilton θα ξεκινήσει ιταλικό GP από την pole. Στις τρεις προηγούμενες είχε απολογισμό δύο νίκες (2012, 2014) και μια εγκατάλειψη το 2009.
Αυτοί οι δύο (της Ferrari) είναι πολύ κοντά - είναι ωραίο να βλέπεις να έχουμε ωραία μάχη”, σχολίασε ο Hamilton.

Η αποστολή του θα είναι επικίνδυνη καθώς οι Ferrari δείχνουν δυνατές και έτοιμες να ξεσηκώσουν τους χιλιάδες Ιταλούς που θα κατακλύσουν την Monza. Η Scuderia έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης μέσα στο “Ναό” από το 2010 όταν ο Fernando Alonso πήρε τη νίκη μπροστά από τους Jenson Button και Felipe Massa.

Ο Kimi Raikkonen τα πήγε περίφημα στις κατατακτήριες δοκιμές σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και επιστρέφοντας στην πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης αγώνα από το 2013 και τον αγώνα της Κίνας! Σημειώστε δε πως η τελευταία φορά που είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά του γκριντ οδηγώντας Ferrari ήταν στο GP του Monaco το 2009!!!

“Περιμέναμε ένα δυνατό ΣΚ αλλά γνωρίζαμε πως αυτή πιθανότατα δεν είναι και η καλύτερη πίστα για μας, αλλά το μονοθέσιο αποδείχθηκε πολύ καλό. Είναι πολύ ωραίο να ξεκινάς από την πρώτη σειρά και μάλιστα μέσα στο 'σπίτι' σου. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο όχι μόνο για μας αλλά για όλους τους υποστηρικτές μας”, είπε ο Φινλανδός που δεν έχει νικήσει ποτέ στη Monza.

Tόσο αυτός, όσο και ο ομόσταβλός του, Sebastian Vettel που θα ξεκινήσει από την τρίτη θέση, θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τη Scuderia στην κορυφή μέσα στο “σπίτι” της. Και αυτοί, όπως και ο Hamilton, έχουν στη διάθεσή τους έναν νέο, αναβαθμισμένο κινητήρα που έχει ετοιμάσει η Ferrari που θέλει όσο τίποτα άλλο την πρωτιά σε αυτή την ιστορική πίστα.

“Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα η 2η και η 3η θέση. Είμαστε πολύ κοντά στον Lewis και αυτό είναι θετικό και μας δίνει αυτοπεποίθηση για τον αγώνα”, δήλωσε ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη συνέντευξη Τύπου για να προσθέσει με χιούμορ κοιτώντας προς το μέρος του Hamilton: “Ελπίζω να βρεθούμε και οι δύο στο βάθρο (Vettel - Raikkonen) - συγνώμη Lewis αλλά δεν θα με πειράξει καθόλου αν δεν είσαι αύριο στο βάθρο. Αυτό θα ήταν ονειρικό. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, αυτοί οι τύποι (οι πιλότοι της Mercedes) έχουν δυνατό ρυθμό. Όπως και να χει εμείς θα το παλέψουμε”.

Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Nico Rosberg ο οποίος έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σχέση με τον ομόσταβλό του, Lewis Hamilton, καθώς διαπιστώθηκε πρόβλημα στο νέο, αναβαθμισμένο μοτέρ της Mercedes στο FP3 με αποτέλεσμα οι μηχανικοί της ομάδας να προχωρήσουν στην αντικατάστασή του τοποθετώντας του αυτό που χρησιμοποίησε στον αγώνα του Spa. Από τη στιγμή που δεν πρόκειται για καινούργια μονάδα δεν τίθεται θέμα επιβολής ποινής στο Γερμανό.

Ερωτηθείς για το θέμα και για το κατά πόσο τον ανησυχεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον κινητήρα του Γερμανού, ο Hamilton απάντησε: “Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχει ανησυχία για τον κινητήρα μου μετά το θέμα που προέκυψε σε αυτόν του Nico. δεν γνωρίζω ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα, αλλά η ομάδα έκανε τρομερή δουλειά και ελπίζω ότι μπορούμε αύριο να έχουμε καλό αποτέλεσμα”.

Από την τρίτη σειρά του γκριντ θα ξεκινήσουν οι Williams, με τον Felipe Massa να πλασάρεται στην 5η θέση και τον Valtteri Bottas να ακολουθεί στην 6η.

Ο Sergio Perez έφερε την Force India στην 7η θέση, αφήνοντας 8ο τον Romain Grosjean με τη Lotus.

Ο Νico Hulkenberg στάθηκε άτυχος καθώς μετά την πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια στο Q3 ο κινητήρας της Mercedes παρουσίασε πρόβλημα (απώλεια ισχύος) με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πρόωρα την προσπάθειά του και να μη μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 9η θέση. την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Marcus Ericsson με τη Sauber.

Πολλά προβλήματα για τα μονοθέσια που χρησιμοποιούν κινητήριες μονάδες της Renault, καθώς τόσο οι Red Bull όσο και οι Toro Rosso θα ξεκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις του γκριντ λόγω αλλαγής μοτέρ και εξαρτημάτων. Το αυτό ισχύει και για τις McLaren των Fernando Alonso - Jenson Button.

Highlight της διαδικασίας η στιγμή που από την Toro Rosso του Max Verstappen ξηλώνεται το κάλυμμα κινητήρα…

Ποινές για αλλαγή κινητήρα και εξαρτημάτων έχουν δεχθεί οι: Alonso, Button, Sainz, Verstappen, Ricciardo, Kvyat.

Διαβάστε περισσότερα στο Car and Driver:

Italian GP Preview (VIDEOS)

Tα "μυστικά" της Monza (VIDEO)

«Kάτω τα χέρια από τη Monza!», λέει ο Renzi

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ