FORMULA 1

Ο Φερστάπεν τράκαρε στο ίδιο σημείο της πίστας του Μονακό δύο χρόνια μετά

Ο Φερστάπεν τράκαρε στο ίδιο σημείο της πίστας του Μονακό δύο χρόνια μετά

Ο Μαξ Φερστάπεν συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του (και τα θραύσματά του) στη φετινή Formula 1, αφού τράκαρε ξανά στο ίδιο σημείο της πίστας του Μονακό δύο χρόνια μετά.

Ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση. Μετά από το συμβάν που είχε με τον ομόσταυλό του στη Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο, αυτήν τη φορά δεν χρειάστηκε κανέναν για να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να τεθεί νοκ άουτ.

Ο Ολλανδός πιλότος έκανε έναν λάθος υπολογισμό στο FP2 του grand prix στο Μονακό, άγγιξε τις προστατευτικές μπαριέρες με τον τροχό του στο swimming pool chicane, έσπασε την μπροστινή ανάρτηση του αμαξιού και στη συνέχεια πέρασε πάνω από τα κερμπς και έμεινε στις μπαριέρες.



Οι επιδιορθώσεις στο μονοθέσιο ήταν σημαντικές και μεταξύ των άλλων χρειάστηκε αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, με συνέπεια να μην συμμετάσχει στο FP3 και να αντιμετωπίζει ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν οι άνθρωποι της ομάδας δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν τις ζημιές πριν από το Q1 των κατατακτήριων δοκιμών, με συνέπεια ο Ολλανδός να μην συμμετάσχει και να εκκινήσει από την τελευταία θέση στο grid την Κυριακή.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Φερστάπεν είχε διαλύσει το μονοθέσιό του με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, κάνοντας το ίδιο λάθος, στο ίδιο σημείο της πίστας του Μόντε Κάρλο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ