FORMULA 1

O Ecclestone ψηφίζει Kubica

Robert Kubica (POL) Renault Sport F1 Team Test Driver.
Formula One Testing. Tuesday 1st August 2017. Budapest, Hungary.
Robert Kubica (POL) Renault Sport F1 Team Test Driver. Formula One Testing. Tuesday 1st August 2017. Budapest, Hungary. RENAULT SPORT FORMULA ONE TEAM

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Bernie Ecclestone, τάσσεται υπέρ της επιστροφής του άτυχου Πολωνού οδηγού, Robert Kubica.

Μετά από ένα ατύχημα που παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή αλλά του προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς που παρότι έχουν περάσει 6μιση χρόνια δεν έχει ξεπεράσει στο 100%, ο Robert Kubica δίνει πραγματική μάχη για να επιστρέψει στον μαγικό κόσμο της Formula 1.

Έκανε δοκιμές με τη Renault, που οδήγησαν σε νέες, επίσημες αυτή τη φορά δοκιμές αλλά καθώς η γαλλική ομάδα ένταξε στο δυναμικό της τον Carlos Sainz, o Πολωνός στράφηκε αλλού.

Είναι σε συζητήσεις με τη Williams, οδήγησε μάλιστα την FW36 του 2014 πριν μερικές ημέρες στο Σίλβερστοουν ενώ προσεχώς θα κάνει τεστ και στο Χανγκαρόρινγκ.

Ουδείς γνωρίζει αν η ιστορική βρετανική ομάδα θα τον επιλέξει ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018 αλλά τη λίστα υποστηρικτών του κοσμεί και ένα σημαντικό όνομα. Αυτό του πρώην κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Bernie Ecclestone.

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02:  Robert Kubica of Poland driving the (46) Renault Sport Formula One Team Renault RS17 during day two of F1 in season testing at Hungaroring on August 2, 2017 in Budapest, Hungary.  (Photo by Charles Coates/Getty Images)
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02: Robert Kubica of Poland driving the (46) Renault Sport Formula One Team Renault RS17 during day two of F1 in season testing at Hungaroring on August 2, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) GETTY IMAGES

"Αν ο Robert δεν είχε το ατύχημά του, νομίζω πως θα είχε έως τώρα ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Όμως μπορεί ακόμα να επιστρέψει και μάλιστα ισχυρότερος από πριν. Ψυχολογικά, θα είναι πιο επιθετικός απ’ ότι ήταν. Βλέπω μόνο καλά πράγματα για εκείνον ενόψει. Σε ότι αφορά στη σωματική κατάστασή του, πολλά-πολλά χρόνια πριν όταν είχα τη δική μου αγωνιστική ομάδα, είχαμε έναν οδηγό που τον έλεγαν Archie Scott-Brown.

Ήταν πολύ γρήγορος, παρότι ήταν σε χειρότερη κατάσταση από τον Robert, πολύ χειρότερη. Κατάφερε όμως να είναι γρήγορος και επιτυχημένος. Δεν πιστεύω λοιπόν πως ο τραυματισμός μπορεί άλλο να τον σταματήσει. Και θα είναι ωραίο για τη Formula 1 να επιστρέψει", είπε ο 86χρονος στο motorsport.com.

Στη συνέχεια, ο αειθαλής Βρετανός επιχειρηματίας αναφέρθηκε γενικά στη Williams, τονίζοντας γιατί θα πρέπει να εντάξει στο δυναμικό της τον Kubica.

"Αν ήμουν ο Frank Williams, θα τον ήθελα σίγουρα. Εφόσον φύγει στο τέλος της σεζόν ο Felipe Massa, η έλευση του Robert θα ξυπνήσει πολλούς εκεί. Η ομάδα δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε αλλά δεν ξέρω αν φταίνε οι οδηγοί ή η ομάδα γενικότερα. Κανείς δεν ξέρει. Θα ήταν λοιπόν να πάει εκεί ένας πολύ γρήγορος οδηγός ώστε να το μάθουμε", είπε ο Ecclestone.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ