FORMULA 1

Ο Button στη θέση του Alonso

McLaren driver's Jenson Button, left, of Britain and Fernando Alonso of Spain joke as they pose for a photo with their team in front of their pit lane garage ahead of the first practice session for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka International Circuit in Suzuka, Japan, Friday, Oct. 7, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
McLaren driver's Jenson Button, left, of Britain and Fernando Alonso of Spain joke as they pose for a photo with their team in front of their pit lane garage ahead of the first practice session for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka International Circuit in Suzuka, Japan, Friday, Oct. 7, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Όπως αναμενόταν, η McLaren ανακοίνωσε επίσημα πως ο Jenson Button θα οδηγήσει την MCL32 στο Grand Prix Μονακό

Τελικά δεν υπήρξε κάποια έκπληξη στο όνομα του οδηγού που θα αντικαταστήσει τον Fernando Alonso στο Grand Prix του Μονακό στα τέλη Μαΐου. Όπως αναμενόταν, αυτός θα είναι ο πολύπειρος Jenson Button που άλλωστε παραμένει μέλος της οικογένειας της McLaren, άσχετα με το αν φέτος έχασε τη θέση του ως επίσημος οδηγός από τον ταλαντούχο Stoffel Vandoorne.

Ο Alonso ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόφαση του να χάσει τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς στη Formula 1, για να τρέξει στον θρυλικό αγώνα των 500 Μιλίων της Ινδιανάπολης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εξέλιξη ενδεικτική τόσο το χαμηλού επιπέδου ανταγωνιστικότητας της McLaren-Honda, της απογοήτευσης που υπάρχει στην πλευρά του Ισπανού αλλά και της προσπάθειας της ομάδας να του… κάνει τα χατίρια ώστε να μπορέσει να τον διατηρήσει στις τάξεις της.

Ο Button θα πρέπει να ακολουθήσει εντατικό πρόγραμμα προετοιμασίας λόγω των αυξημένων απαιτήσεων με τα νέας γενιάς μονοθέσια, αν και το αντίκτυπο θα είναι μικρότερο στο Grand Prix Μονακό καθώς είναι το πιο αργό σε μέση ωριαία ταχύτητα στο καλεντάρι. Έχει κερδίσει εκεί το 2009, έχει άλλες δύο παρουσίες στο βάθρο ενώ ουσιαστικά θα τρέχει «σπίτι» του καθώς έχει κατοικεί εδώ και πολλά χρόνια στο Πριγκιπάτο.

"Είμαι ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω για έναν αγώνα στη Formula 1 και δεν θα μπορούσα να το κάνω σε κάποιο καλύτερο αγώνα, από τον εντός έδρας για εμένα. Έχω κερδίσει αυτόν τον αγώνα στο παρελθόν και είναι μία από τις αγαπημένες μου πίστες. Έχει δυσκολίες αλλά εδώ ένας καλός οδηγός μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Παρότι η McLaren-Honda MCL32 δεν άρχισε τη σεζόν καλά, ίσως το Μονακό να της ταιριάζει περισσότερο από τα γρήγορα σιρκουί στα οποία έχει τρέξει έως τώρα. Ξέρω πως δεν έχω ρεαλιστικές ελπίδες να επαναλάβω τη νίκη του 2009 αλλά ίσως έχω την ευκαιρία να κερδίσω βαθμούς, πράγμα που θα είναι πολύτιμο για την ομάδα στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών", είπε ο 37χρονος.

Ο Button τόνισε πως είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση ελέω τριάθλου ενώ το πρόγραμμά του από τις επόμενες κιόλας ημέρες, θα περιλαμβάνει πολλή δουλειά στον προσομοιωτή της McLaren.

Photo credits: AP Photo/Eugene Hoshiko

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ