FORMULA 1

Ο Briatore "επιτίθεται" στον Raikkonen

 GP GIAPPONE F1/2017 
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP GIAPPONE F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Ο Ιταλός μάνατζερ και επιχειρηματίας θεωρεί τον Φινλανδό οδηγό τον "αδύναμο κρίκο" της Scuderia Ferrari.

Παρότι έχει να κερδίσει Grand Prix στο μαγικό κόσμο της Formula 1 από το 2013, ο Kimi Raikkonen υπέγραψε μονοετή ανανέωση του συμβολαίου του με τη Scuderia Ferrari. Μία εξέλιξη που ήρθε και με τις ευλογίες του teammate του, Sebastian Vettel, ο οποίος υπέγραψε επίσης νέα συμφωνία – όμως για τρία χρόνια.

Αν και κατά γενική ομολογία φέτος ο «Iceman» ήταν πιο ανταγωνιστικός από πέρυσι, δεν είναι λίγοι που θεωρούν πως δεν θα έπρεπε έχοντας κλείσει τα 38 να συνεχίσει στην ιταλική ομάδα. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο πρώην επικεφαλής της Benetton και της Renault, Flavio Briatore.

"Είναι πολύ δύσκολο για τη Ferrari να κερδίσει τον τίτλο στους κατασκευαστές έχοντας στις τάξεις της τον Raikkonen. Για να πάρεις τον τίτλο πρέπει να έχει δύο ανταγωνιστικούς οδηγούς και στην πορεία να δεις ποιος μπορεί να πάρει και το πρωτάθλημα των οδηγών", είπε ο Briatore στην ισπανική εφημερίδα Marca.

Η "συμπάθεια" του 67χρονου είχε ως αποδέκτες τους πρωταθλητές της Mercedes, έστω και με μία ασυνήθιστη σύγκριση.

"Μπορεί να κερδίζεις ή να χάνεις αγώνες, όμως το πρωτάθλημα είναι σαν το Γύρο Ιταλίας. Παρότι η Ferrari τα πήγε πολύ καλά στην αρχή, η Mercedes έκανε καλύτερη δουλειά στον τομέα της εξέλιξης. Γενικά ο συνδυασμός του Lewis Hamilton και της Mercedes, ήταν ο ισχυρότερος", είπε ο Briatore.

Photo credits: media.ferrari.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ