FORMULA 1

Ο Brendon Hartley στην Toro Rosso

Ο Brendon Hartley στην Toro Rosso

H ιταλική ομάδα επέλεξε τον Νεοζηλανδό οδηγό για να αντικαταστήσει τον Pierre Gasly στο Grand Prix του Τέξας.

Ο Brendon Hartley είναι τελικά ο εκλεκτός της Scuderia Toro Rosso για το ρόλο του αντικαταστάτη του Pierre Gasly στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών που διεξάγεται το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Circuit of the Americas.

Ανάγκη που προέκυψε από το γεγονός πως ο 21χρονος Γάλλος που πριν από δύο αγώνες πήρε το βάπτισμα του πυρός στη Formula 1, θα πρέπει τις ίδιες ημέρες να αγωνιστεί στην τελική μάχη της σεζόν της Super Formula στην Ιαπωνία, όπου και διεκδικεί τον τίτλο.

Παρά τη μακρά λίστα υποψηφίων, η ομάδα της Φαένζα επέλεξε ένα… δικό της παιδί, μιας και ο Hartley ήταν μέλος της ακαδημίας της Red Bull και τη διετία 2008-2009 είχε λάβει μέρος σε επίσημες δοκιμές με την STR. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ίσως θα ήθελε, αφού στην πορεία αγωνίστηκε σε Formula Renault 3.5 Series, GP2 Series και αγώνες sports cars, μέχρι που πριν από τρία χρόνια εντάχθηκε στην ομάδα της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, γνωστό ως WEC.

Το 2015 πήρε τον τίτλο στην μεγάλη κατηγορία LMP1 μαζί με τους Mark Webber και Timo Bernhard ενώ φέτος κατέκτησε τη νίκη στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν. Φέτος διεκδικεί ξανά τον τίτλο, μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο βρίσκεται στο Φούτζι της Ιαπωνίας όπου διεξάγεται ο έβδομος αγώνας της σεζόν και μάλιστα προηγείται στη βαθμολογία, παρέα με τους teammates Timo Bernhard και Earl Bamber.

Έστω και με οκτώ χρόνια καθυστέρηση, θα κάνει τελικά το όνειρο συμμετοχής σε Grand Prix πραγματικότητα και προφανώς είναι κατενθουσιασμένος: « Τι υπέροχο συναίσθημα. Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε έκπληξη αλλά ποτέ δεν παράτησα τη φιλοδοξία και το όνειρό που είχα από παιδί: να τρέξω στην F1. Μεγάλωσα και έχω μάθει πολλά από την εποχή που ήμουν εφεδρικός οδηγός σε Red Bull και Toro Rosso. Αυτά τα χρόνια με έκαναν πιο δυνατό και πιο αποφασισμένο. Θέλω να ευχαριστήσω τη Red Bull που υλοποιεί αυτό το όνειρο αλλά και την Porsche που μου επιτρέπει να τρέξω παράλληλα με τις υποχρεώσεις μου στο WEC. Το Circuit of the Americas είναι μία πίστα που μου αρέσει πολύ και στην οποία έχω αγωνιστεί πρόσφατα. Δεν έχω πολλές προσδοκίες για το ντεμπούτο μου στην F1, όμως νιώθω έτοιμος για αυτό».

Ο Brendon Hartley στην Toro Rosso

* Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Hartley τρέχει με την Porsche στο WEC, το επόμενο με την STR στην F1

Από πλευράς Toro Rosso, ο επικεφαλής της ομάδας Franz Tost δήλωσε: « Ο Brendon αποτελεί κομμάτι της οικογένειας της Red Bull εδώ και πολλά χρόνια. Αγωνιζόμενος σε διάφορες κατηγορίες, έχοντας ακόμα και ρόλο δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού τόσο για τη Red Bull Racing όσο και για την Toro Rosso. Επιστρέφει λοιπόν σε εμάς για τον αγώνα του Ώστιν και μάλιστα ως νικητής του 24ωρου αγώνα του Μαν και πρωτοπόρος της βαθμολογίας του FIA LMP1 World Endurance Championship, το οποίο κατέκτησε το 2015. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που τον έχουμε πάλι κοντά μας. Με την αγωνιστική εμπειρία που έχει αποκτήσει αυτά τα χρόνια, είμαι πεπεισμένος πως θα κάνει φανταστική δουλειά για εμάς».

Το έτερο μονοθέσιο της STR στο Τέξας θα οδηγεί ο Daniil Kvyat που επιστρέφει μετά από απουσία δύο αγώνων.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ