FORMULA 1

O Alonso θέλει Πρωτάθλημα με McLaren

McLaren driver Fernando Alonso of Spain gestures during a team photo shoot in front of his team agar in pit lane ahead of the first practice session for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka International Circuit in Suzuka, Japan, Friday, Oct. 7, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
McLaren driver Fernando Alonso of Spain gestures during a team photo shoot in front of his team agar in pit lane ahead of the first practice session for the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka International Circuit in Suzuka, Japan, Friday, Oct. 7, 2016. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Πιστός στη McLaren Honda δηλώνει ο Fernando Alonso μιλώντας σε εργαζόμενους της ομάδα. Φουλ για Bottas η Mercedes, εναλλακτική ο Wehrlein.

Τέλος στα σενάρια που τον συνδέουν με την θέση που άφησε κενή ο Nico Rosberg στη Mercedes AMG Petronas έβαλε ο Fernando Alonso μιλώντας στους εργαζόμενους της McLaren κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο Woking.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

« Πιστεύω σε αυτό το project, είμαι αφοσιωμένος και θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη McLaren Honda. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος μου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 35χρονος Ισπανός που αποτελούσε έναν από τους βασικούς υποψήφιους για τη Mercedes μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Rosberg να αποσυρθεί λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της καριέρας του.

Στη Mercedes πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα, με τους Valtteri Bottas - Pascal Wehrlein να είναι οι βασικοί στόχοι. Η ομάδα έχει ήδη προσεγγίσει τη Williams καταθέτοντας την πρότασή της για τον Φινλανδό, χωρίς ωστόσο να βρει ανταπόκριση. Το περιεχόμενο της πρότασης, σύμφωνα με το BBC, ήταν σημαντική έκπτωση στην αγορά των κινητήριων μονάδων της Mercedes που χρησιμοποιεί η Williams.

Μπορεί η πρόταση να είναι δελεαστική από οικονομικής πλευράς, δεν είναι όμως τόσο απλή περίπτωση καθώς θα πρέπει να αποκτηθεί στη θέση του Bottas, που και γρήγορος είναι και σημαντική εμπειρία διαθέτει, ένας ανάλογου βεληνεκούς οδηγός πράγμα καθόλου εύκολο αυτή τη στιγμή.

Θα το ρισκάρει η Williams;

Θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την Williams αν μετά τον Felipe Massa που αποφάσισε να αποσυρθεί από το σπορ, χάσει και τον Φινλανδό. Σε τέτοια περίπτωση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε ολικό λίφτινγκ όσον αφορά στο οδηγικό δίδυμό της και αυτή τη στιγμή οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες στην αγορά.

Ήδη έχει εντάξει στο δυναμικό της τον 18χρονο Lance Stroll που θα το ντεμπούτο του στην F1 το 2017 και αποκτήθηκε ως παρτενέρ του Bottas και θα είναι μεγάλο ρίσκο να εμπιστευτεί και το άλλο της μονοθέσιο σε έναν πιτσιρικά όπως για παράδειγμα τον 22χρονο Pascal Wehrlein που έχει μόλις μια σεζόν στο στίβο της F1 και λέγεται πως συμπεριλήφθηκε στην πρόταση που κατέθεσε η Mercedes.

MONTMELO, SPAIN - MARCH 01:  (EDITORS NOTE: Image has been created using digital filters) Pascal Wehrlein of Germany and Manor poses for a portrait during day one of F1 winter testing at Circuit de Catalunya on March 1, 2016 in Montmelo, Spain.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
MONTMELO, SPAIN - MARCH 01: (EDITORS NOTE: Image has been created using digital filters) Pascal Wehrlein of Germany and Manor poses for a portrait during day one of F1 winter testing at Circuit de Catalunya on March 1, 2016 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Στο παιχνίδι, πάντως, έχει μπει και ο Paddy Lowe ο οποίος λέγεται πως βρίσκεται πολύ κοντά στη Williams μιας και δεν προτίθεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Mercedes η οποία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2016. Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση έχει να κάνει με το αν θα μπορέσει να πιάσει άμεσα δουλειά στη Williams, εφόσον αποφασίσει να μετακομίσει στην ομάδα του Sir Frank, ή θα χρειαστεί να μείνει κάποιους μήνες εκτός μέχρι να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες των ανθρώπων της Mercedes για τον Bottas, τότε θα πάνε, όπως όλα δείχνουν, στη λύση τουPascal Wehrlein. Για το λόγο αυτό άλλωστε διέκοψαν τις διαπραγματεύσεις με τη Sauber η οποία επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της τον νεαρό Γερμανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Η προσωρινή λίστα συμμετοχών για το 2017
Οι λόγοι της αποχώρησης του Nico Rosberg από την F1 (video)
Ο Hamilton που δεν ξέρει να χάνει... (upd)
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ