FORMULA 1

Ο Αλόνσο "προκαλεί" τη Ferrari

Ο Αλόνσο "προκαλεί" τη Ferrari

Ο ιταλικός Τύπος "στολίζει" τον Φερνάντο Αλόνσο για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τη διαφορά της Ferrari από τη Mercedes στο ισπανικό Grand Prix.

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που θέτουν οι δημοσιογράφοι στον Fernando Alonso είναι για το αν μετάνιωσε που αποχώρησε από τη Ferrari, βλέποντας τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η McLaren σε αυτή τη νέα εποχή της συνεργασίας της με τη Honda.

Ανάλογη ερώτηση του τέθηκε και μετά το τέλος του ισπανικού Grand Prix στο οποίο εγκατέλειψε έπειτα από 28 γύρους με πρόβλημα στο σύστημα πέδησης της McLaren Mp4/30, το οποίο όπως έγινε γνωστό αργότερα, προκλήθηκε όταν μια μεμβράνη από τη ζελατίνα του κράνους του έφραξε τον αεραγωγό του πίσω δεξιού δίσκου.

" Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόφασή μου. Πέρσι, στη Ferrari ήμουν μισό με ένα λεπτό πίσω από τις Mercedes και την Κυριακή, στη Βαρκελώνη, ήταν 43 δευτερόλεπτα πίσω. Τίποτα δεν άλλαξε - και αυτός είναι ένας από τους λόγους που έφυγα. Εδώ και μια πενταετία δεν είδα κάποια αλλαγή και δεν ήθελα να επαναληφθεί αυτό για έκτη ή έβδομη χρονιά ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Sky Sports News.

Οι δηλώσεις του Ισπανού δεν αρέσουν στους Ιταλούς και ήδη από αγαπημένο παιδί τείνει να γίνει "Persona non grata". Ο Tύπος της χώρας τον χαρακτηρίζει "προβοκάτορα" και κάνει λόγο για "σκληρές δηλώσεις".

Μόνο που ο Alonso έχει στο πλευρό του και έναν σύμμαχο που μέχρι πρότινος, πριν συμβούν όλες αυτές οι κοσμογονικές αλλαγές στις τάξεις της Scuderia, είχε τα ηνία της εταιρείας.

Ο λόγος για τον Luca di Montezemolo, ο οποίος σχολιάζοντας την πορεία της Ferrari στο φετινό Πρωτάθλημα είπε: " Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι τυχεροί (οι της Ferrari). Φέτος, πέραν της Mercedes, δεν έχουν άλλους αντιπάλους. Η Williams δεν βελτιώθηκε, η Red Bull έχει καταρρεύσει και η McLaren βρίσκεται σε κρίση. Υπό αυτές τις συνθήκες η Ferrari ξεκινά κάθε αγώνα έχοντας στο τσεπάκι της το βάθρο. Αλλά η τύχη είναι ανώφελη αν δεν την εκμεταλλεύεσαι".

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Monaco

Που κρίθηκε το ισπανικό GP

Σοκάρουν τα λόγια του Button

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ