FORMULA 1

Ο Alguersuari τα παρατάει όλα για τη μουσική!

Ο Alguersuari τα παρατάει όλα για τη μουσική!

Γυρίζει σελίδα στην καριέρα του καριέρα ο Jaime Alguersuari που αποφάσισε να βάλει τέλος στην αγωνιστική του καριέρα για να αφοσιωθεί στη μουσική!

Ο 25χρονος Ισπανός έγραψε ιστορία το 2009, όταν σε ηλικία 19 ετών και 125 ημερών έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την Toro Rosso. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε φέτος, από τον 17χρονο Ολλανδό, Max Verstappen (Toro Rosso).

Στη Formula 1 αγωνίστηκε από το 2009 έως και το 2011, οδηγώντας για λογαριασμό της Toro Rosso, με την οποία έλαβε μέρος σε 46 αγώνες. Συγκέντρωσε 31 βαθμούς και τα καλύτερά του αποτελέσματα ήταν δυο τερματισμοί στην 7η θέση, στους αγώνες της Ιταλίας και της Κορέας το 2011.

Τη σεζόν 2014/2015 αγωνίστηκε πρωτάθλημα Formula E με αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια. Αφού λιποθύμησε ύστερα από αγώνα στη Μόσχα τον Ιούνιο, αποσύρθηκε από τους τελευταίους αγώνες για λόγους υγείας.

«Θα μπορούσα να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά σταματάω. Θα μπορούσα να μείνω απλά για τα χρήματα, αλλά χρειάζομαι μια αλλαγή. Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι η μουσική, θα κάνω τον Dj».

Ο Alguersuari διαθέτει το δικό του στούντιο στη Βαρκελώνη και το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Organic Life" κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2011 και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας είναι ευρύτερα γνωστός με το όνομα "Squire".

Όταν ακόμα έτρεχε στη Formula 1 γνώριζα μέσα του πως η μουσική είναι η μεγάλη του ερωμένη. «Είμαι πιλότος της F1 αλλά έχω άλλο ένα σημαντικό πράγμα στη ζωή μου και αυτό είναι η μουσική. Προφανώς και είναι αρκετά περίεργο να βλέπεις έναν πιλότο της F1 να έχει άλλη ζωή αλλά αυτός είμαι. Πάντα έλεγα να ακολουθείς το ένστικτό σου. Λατρεύω τη μουσική και οι αγώνες δεν το επηρεάζουν αυτό. Μου αρέσει να κλείνω την πόρτα και να δημιουργώ, να συνθέτω, να παίζω, να ακούω μουσική. Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό, όπως και δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς τους αγώνες», έλεγε το 2011 σε συνέντευξή του. Να, όμως, που έφτασε η ώρα της επιλογής και σε αυτήν την περίπτωση η αγάπη για τη μουσική αποδείχθηκε πιο δυνατή...

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Ο Button μένει στην F1 γιατί πιστεύει στο project McLaren-Honda

Αυτό είναι το πρόγραμμα της F1 για το 2016

Tα ρόστερ των ομάδων για το 2016

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ