FORMULA 1

Ντεμπούτο στη Σουζούκα ο Φερστάπεν

Ντεμπούτο στη Σουζούκα ο Φερστάπεν

Στις ελεύθερες δοκιμές την Παρασκευή (3/10) στη Σουζούκα θα λάβει μέρος ο 16χρονος Μαξ Φερστάπεν, όπως ανακοίνωσε η Toro Rosso.

Ο Μαξ Φερστάπεν θα γιορτάσει την Τρίτη (30/9) τα 17α γενέθλια του και την Παρασκευή (3/10) θα οδηγεί στη Φόρμουλα 1! Ο Ολλανδός οδηγός θα λάβει μέρος στις ελεύθερες δοκιμές του ιαπωνικού Grand Prix στη Σουζούκα. Άραγε θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος σε αγώνα ή η ιταλική ομάδα θα περιμένει μέχρι το 2015;

Η Toro Rosso ανακοίνωσε πως ο Φερστάπεν εξασφάλισε τη superlicence από τη FIA, ολοκληρώνοντας 300 χιλιόμετρα δοκιμών με μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 το Σεπτέμβριο στην Ιταλία. Θα πάρει τη θέση του Ζαν- Έρικ Βερν

Εν όψει του ντεμπούτου του ο γιος του Γιος Φερστάπεν τόνισε πως "θα είναι μια καλή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά, ακόμα κι είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να φανταστώ λίγους μήνες νωρίτερα. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα".

Ο Φερστάπεν θα καταρρίψει το ρεκόρ του Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε κάνει ντεμπούτο στη Φόρμουλα 1 στα ελεύθερα του τουρκικού Grand Prix με την BMW Sauber το 2006 στην ηλικία των 19 χρονών και 53 ημερών.

" Ο πατέρας μου οδήγησε στη Σουζούκα αρκετές φορές και μου είπε πως δεν είναι η ευκολότερη πίστα για να ξεκινήσεις. Δεν πηγαίνω εκεί για να σπάσω ρεκόρ, απλά θέλω να αποκτήσω εμπειρία. Η πρώτη μου εντύπωση (σ.σ. από τον προσομειωτή) είναι πως δεν είναι μια εύκολη πίστα και για παράδειγμα φαίνεται δύσκολο να πετύχεις το σωστό συνδυασμό στα πρώτα ες. Έχω στη διάθεση μου μιάμισι ώρα για να οδηγήσω εκεί και ανυπομονώ να κάνω καλή δουλειά, για μένα και την ομάδα".

Πρώτη φορά θα δει την πίστα και ο δεύτερος οδηγός της Toro Rosso, ο 19χρονος Ντανίλ Κβίατ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ