FORMULA 1

Ντεμπούτο σε GP για Russell

2017 GP3 Series Round 5. 
Spa-Francorchamps, Spa, Belgium.
Friday 25 August 2017.
George Russell (GBR, ART Grand Prix). 
Photo: Zak Mauger/GP3 Series Media Service.
ref: Digital Image _56I2080
2017 GP3 Series Round 5. Spa-Francorchamps, Spa, Belgium. Friday 25 August 2017. George Russell (GBR, ART Grand Prix). Photo: Zak Mauger/GP3 Series Media Service. ref: Digital Image _56I2080 ZAK MAUGER

Την πρώτη του εμφάνιση σε ελεύθερα δοκιμαστικά ενός Grand Prix της Formula 1 θα κάνει ο πρωταθλητής του GP3.

Την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημη διαδικασία ενός Grand Prix της Formula 1 θα πραγματοποιήσει ο George Russell. O πρωταθλητής του GP3 Series θα οδηγήσει για λογαριασμό της Force India στο FP1 του επικείμενου Grand Prix Βραζιλίας (αντί του Sergio Perez) αλλά και του αγώνα του Άμπου Ντάμπι με τον οποίο ολοκληρώνεται η σεζόν (αντί του Esteban Ocon).

"Το 2017 είναι μία χρονιά που μου έχει προσφέρει ήδη πολλά και το να κλείσω τη σεζόν με αυτές τις δύο ευκαιρίες, θα είναι κάτι φανταστικό. Δεν έχω οδηγήσει ξανά τη VJM10, ούτε έχω τρέξει στο Ιντερλάγκος, όμως ανυπομονώ για αυτή την πρόκληση", είπε ο 19χρονος.

Ο ταλαντούχος οδηγός ανήκει στην "οικογένεια" της Mercedes και έχει αυτή την ευκαιρία χάρη στην σχέση που έχει η γερμανική εταιρεία με τη Force India (σ.σ. της παρέχει υβριδικές μηχανές). Μάλιστα η μοναδική έως τώρα εμπειρία του πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Formula 1, ήρθε με ασημί βέλος, το καλοκαίρι στις δοκιμές εξέλιξης της Ουγγαρίας που έλαβαν χώρα στην πίστα της Βουδαπέστης.

Το 2018 ο Russell αναμένεται να δοκιμαστεί ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από το GP3, στη Formula 2.

Photo credits: gp3series.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ