FORMULA 1

Νικητής ο Rosberg στην Αυστρία

Νικητής ο Rosberg στην Αυστρία

Ο Nico Rosberg κυριάρχησε στο αυστριακό Grand Prix, αφήνοντας δεύτερο τον Lewis Hamilton. Επιστροφή στο βάθρο για τον Felipe Massa. "Άγρια" σύγκρουση ανάμεσα στον Fernando Alonso και στον Kimi Raikkonen στον πρώτο γύρο.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Nico Rosberg πανηγύρισε τη νίκη στον αγώνα της Αυστρίας. Ένα αποτέλεσμα που τον φέρνει στο -10 από τον Lewis Hamilton o οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν η εκκίνηση όπου ο 29χρονος Γερμανός πήρε κεφάλι και κρατήθηκε μπροστά μέχρι το τέλος χωρίς να απειλείται από τον ομόσταβλό του.

Για τον Rosberg αυτή ήταν η τρίτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα και η 11η συνολικά στην καριέρα του. Καθολική για ακόμα έναν αγώνα η κυριαρχία των Mercedes -5ο 1-2 φέτος σε αγώνα- με τον νικητή, μάλιστα, να ρίχνει γύρο μέχρι τον έβδομο της κατάταξης.

Σημειώστε δε ότι ο Hamilton που τερμάτισε στη δεύτερη θέση θα επιβαρυνθεί στον τελικό του χρόνο με πέντε δευτερόλεπτα λόγω του ότι πάτησε την άσπρη γραμμή στην έξοδο του pitlane, μετά το ένα και μοναδικό pit stop που έκανε. Ακόμα και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει τη δεύτερη θέση, αφού ο τρίτος Felipe Massa τερμάτισε 17,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή και σχεδόν 14” πίσω από τον Βρετανό. Για τον Βραζιλιάνο αυτή είναι η πρώτη του παρουσία στο βάθρο φέτος.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Και έφτασε σε αυτό εκμεταλλευόμενος το καταστροφικό pit stop του Sebastian Vettel που έχασε σημαντικό χρόνο λόγω προβλήματος που προέκυψε στη Ferrari του με τον πίσω αριστερό τροχό. Ο Γερμανός, βρέθηκε έτσι στην τέταρτη θέση να κυνηγάει τον Massa, να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής αλλά να μη μπορεί να εξαπολύσει επίθεση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas, με τον Nico Hulkenberg να ακολουθεί στην έκτη. τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Pastor Maldonado, Max Verstappen, Sergio Perez, Daniel Ricciardo.

Η έναρξη του αγώνα σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Raikkonen με τον Alonso. Απογοητευτικός για ακόμα μια φορά ο απολογισμός της McLaren με τα μονοθέσιά της να μη συμπληρώνουν οχτώ γύρους καθώς πέραν του Alonso που έμεινε εκτός στο ατύχημα με τον Φινλανδό, ο Button υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα έπειτα από μόλις οχτώ γύρους λόγω μηχανικού προβλήματος.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 5 Ιουλίου στην πίστα του Silverstone.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Τρομακτικό ατύχημα με πρωταγωνιστές του Alonso-Raikkonen (video)

Pole-θρίλερ για Χάμιλτον

Vettel με προβλήματα

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ