FORMULA 1

Νικητής ο Hamilton, Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Rosberg

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 27:  Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP celebrates after finishing second and winning the World Drivers Championship during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 27, 2016 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.  (Photo by Clive Mason/Getty Images)
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 27: Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP celebrates after finishing second and winning the World Drivers Championship during the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 27, 2016 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images) GETTY IMAGES

O Hamilton έκανε ότι μπορούσε, πήρε τη νίκη στο Abu Dhabi, αλλά ο Rosberg με τη δεύτερη θέση κατέκτησε τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή!

O Nico Rosberg είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1. Τερμάτισε δεύτερος στο Abu Dhabi πίσω από τον Lewis Hamilton και έγινε ο 33ος πιλότος στην ιστορία του σπορ που κατακτά τον τίλτο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Βρετανός από την πλευρά του έπαιξε ό,τι χαρτί είχε στη διάθεσή του ελπίζοντας στο θαύμα, χωρίς τελικά να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση και να φορέσει αυτός το στέμμα του Πρωταθλητή για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Hamilton έκανε καλή εκκίνηση, έστριψε πρώτος και από κει και πέρα προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό περιμένοντας τις Red Bull - Ferrari να αφήσουν τον Rosberg εκτός βάθρου, ώστε να είναι εκείνος ο Πρωταθλητής.

Οι διαφορές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν πολύ μικρές για τους τέσσερις πρώτους γεγονός που κράτησε σε αγωνία το κοινό. Ο Rosberg, ωστόσο, έδειξε χαρακτήρα, διατήρησε την ψυχραιμία του και την αυτοσυγκέντρωσή του, είχε καθαρό μυαλό και έφτασε στο στόχο του. Η προσπέρασή του στον 20ο γύρο επί του Verstappen προκάλεσε καρδιοχτύπια καθώς ο Ολλανδός που βρισκόταν σε διαφορετική στρατηγική, δεν είναι και ο ευκολότερος αντίπαλος για να περάσεις.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί κατηγορήσει τον Hamilton και για την στρατηγική που ακολούθησε. Από τη στιγμή που δεν κρατούσε την τύχη του στα χέρια του αφού βρισκόταν στο -12, έπαιξε με τις πιθανότητες που είχε.

Η παρέμβαση του Paddy Lowe τέσσερις γύρους πριν το τέλος ζητώντας του να ανεβάσει το ρυθμό, μπορεί να χαρακτηριστεί άστοχη, με τον Hamilton να δίνει πληρωμένη απάντηση: “Χάνω το Πρωτάθλημα, οπότε αυτή τη στιγμή δεν με ενδιαφέρει αν θα νικήσω ή θα χάσω τον αγώνα”.

Ήταν στο σημείο που ο Vettel, ο οποίος βρισκόταν σε διαφορετική στρατηγική (είχε super soft γόμα στο μονοθέσιό του την ώρα που οι πρωτοπόροι ήταν με soft), και ερχόταν με απειλητικές διαθέσεις έχοντας ανέβει στην τρίτη θέση και πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τα δύο “ασημένια βέλη”.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Hamilton συνεχάρη τον μεγάλο του αντίπαλο τόσο στο parc ferme όσο και στο βάθρο. Ήταν το καλύτερο φινάλε...

Για τον ίδιο βέβαια η γεύση που έμεινε ήταν πικρή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ οδηγός που έχει πετύχει 10 νίκες σε μια σεζόν δεν παίρνει Πρωτάθλημα.

Ο Vettel κράτησε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα

Από κει και πέρα στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Max Verstappen που έκανε τρομερό αγώνα παρά το τετακέ που είχε μετά την επαφή του με τον Hulkenberg λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, στη στροφή 1.

Στόχος του ήταν η τέταρτη θέση στο Πρωτάθλημα την οποία τελικά δεν κατάφερε να πάρει καθώς ο Vettel τον πέρασε τέσσερις γύρους πριν το τέλος.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Daniel Ricciardo, ενώ έκτος ήταν ο Kimi Raikkonen. Ακολούθησαν οι Nico Hulkenberg - Sergio Perez που έφεραν τη Force India στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος, μπροστά από τη Williams που είδε τον Felipe Massa στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του να τερματίζει στην ένατη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Fernando Alonso.

Mε άδοξο τρόπο ολοκληρώθηκε η καριέρα του Jenson Button που εγκατέλειψε στον 13ο γύρο από πρόβλημα στην εμπρός ανάρτηση. Του χρόνου ο Βρετανός θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη McLaren από άλλο πόστο, έχοντας όμως αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη δράση το 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Η φοβερή μεταμφίεση του Hamilton και η σχέση του με τη Serena Williams

Πιο φαρδιά και με νέα χάραξη τα Pirelli του 2017

Πως θα αλλάξει η Formula 1 το 2017

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ