FORMULA 1

Νίκη Ricciardo στο 1-2 της Red Bull!

Νίκη Ricciardo στο 1-2 της Red Bull!

Μεγάλη κερδισμένη στο GP Μαλαισίας ήταν η Red Bull που είδε τους Ricciardo και Verstappen να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις. Τρίτος ο Rosberg.

Εγκατέλειψε από σπασμένο κινητήρα ο Hamilton στον 41ο γύρο και ενώ οδηγούσε τον αγώνα έχοντας μεγάλη διαφορά από τους πιλότους της Red Bull. Μεγάλος κερδισμένος ο Rosberg που τερμάτισε τρίτος περνώντας από χίλια, μύρια κύματα…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Σε έναν ανατρεπτικό αγώνα στη Sepang, η Red Bull εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις ατυχίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πιλότοι της Mercedes και έφτασε σε ένα εντυπωσιακό 1-2,με τον Daniel Ricciardo να επικρατεί του Max Verstappen.

Για την Mercedes, που ήθελε μια εμφάνιση επιβλητική στην έδρα του βασικού της συνεργάτη (Petronas) ο αγώνας είχε εφιαλτική εξέλιξη.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, ο Rosberg έπεσε θύμα του Vettel ο οποίος στριμώχτηκε από εσωτερική έχοντας δίπλα του τον Verstappen, καθυστέρησε στα φρένα και χτύπησε από πίσω τη Mercedes του Γερμανού που έκανε τετακέ πέφτοντας προσωρινά στην τελευταία θέση. Η εμπρός ανάρτηση της Ferrari έσπασε από τη σύγκρουση και ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε νωρίς νωρίς εκτός αγώνα. Εκτός αυτού βρίσκεται υπό διερεύνηση για το ατύχημα που προκάλεσε, όπως ανακοίνωσαν οι αγωνοδίκες.

Ο Hamilton, αντιθέτως, βγήκε αλώβητος από την εκκίνηση και προσπαθούσε να χτίσει σιγά σιγά διαφορά από τις Red Bull και τον Kimi Raikkonen που βρίσκοτναν πίσω του.
Και τα πήγαινε περίφημα μέχρι τον 41ο γύρο. Σε εκείνο το σημείο είχε διαφορά 23” από τους Ricciardo - Verstappen οι οποίοι μάχονταν σαν τα κοκόρια για τη δεύτερη θέση. Ο κινητήρας της Mercedes παρέδωσε πνεύμα και ο Βρετανός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είδε τις ελπίδες του για νίκη να καίγονται στη φωτιά που έβγαινε από το χώρο που εδράζεται η κινητήρια μονάδα.

Ο Rosberg που μετά το ατυχές περιστατικό στην εκκίνηση, κατάφερε όχι μόνο να ανακάμψει αλλά να φτάσει σε σημείο να παλεύει για μια θέση στο βάθρο.

Στον 39ο γύρο επιτίθεται και περνά από εσωτερική στη στροφή 2 τον Raikkonen για την τέταρτη θέση, με τη Mercedes να χτυπά τη Ferrari. Οι αγωνοδίκες που εξέτασαν το συμβάν αποφάνθηκαν ότι η κίνηση του Γερμανού δεν ήταν “καθαρή” με αποτέλεσμα να τον τιμωρήσουν με 10” που θα επιβάρυναν τον τελικό του χρόνο.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στον 43ο γύρο, με τον Rosberg να έχει στη διάθεσή του 13 γύρους για να μπορέσει να κρατήσει την υπερ-πολύτιμη τρίτη θέση πια, καθώς λίγο νωρίτερα είχε εγκαταλείψει ο ομόσταβλός του.

Και τα κατάφερε με σχετική άνεση θα λέγαμε αφού ο Φινλανδός πιλότος όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να μείνει εντός του στόχου που ήταν να κρατήσει τη διαφορά κάτω από τα 10”.

Στη στροφή 1 σκέφτηκα ότι όλα τέλειωσαν, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να ανακάμψω και να ανέβω τελικά στο βάθρο”, σχολίασε ο Rosberg που είδε τη διαφορά του από τον Hamilton να ανοίγει.

Red Bull η 2η δύναμη...

Για τη Red Bull ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας. Ακόμα και αν δεν εγκατέλειπε ο Hamilton, οι πιλότοι της ομάδας θα βρίσκονταν στο βάθρο με σχετική άνεση μάλιστα, έτσι όπως κύλησε ο αγώνας.

Πολύ έξυπνη η κίνηση από τους επικεφαλής να τραβήξουν μέσα και τους δύο ταυτόχρονα όταν υπήρχε καθεστώς virtual safety car για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο του Hamilton αλλά και ένας τροχός που είχε φύγει από το μονοθέσιο του Guttierez.

Μια κίνηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα αφού λίγο νωρίτερα ο Verstappen είχε αρχίσει τις επιθέσεις στον Ricciardo με τους ανθρώπους της Red Bull να παρακολουθούν συνοφρυωμένοι στο γκαράζ τις μάχες τους.

Τους τράβηξαν λοιπόν μέσα μαζί, με τον Ricciardo πρώτο και τον Verstappen πίσω του, ώστε να τους περάσουν με αυτό τον τρόπο το μήνυμα ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Όπως και έγινε αφού η διαφορά τους ήταν σταθερά πάνω από δευτερόλεπτο.

Για τον Ricciardo αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στην καριέρα του και η πρώτη στην πίστα της Sepang. Για την Red Bull ήταν το 17ο συνολικά 1-2 στην ιστορία της. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια για να ξαναδούμε τα μονοθέσιά της στις δύο πρώτες θέσεις.

Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις 24 Νοεμβρίου του 2013 στο Interlagos όπου Sebastian Vettel - Mark Webber στον τελευταίο τους αγώνα με τη Red Bull έκαναν το 1-2. Για τον Αυστραλό, μάλιστα, εκείνος ήταν και ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του στην Formula 1.

Είναι η δεύτερη νίκη που πετυχαίνει φέτος η ομάδα, μετά από αυτήν του Verstappen στην Catalunya και αποκτά πλέον πολύ μεγάλο προβάδισμα έναντι της Ferrari για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η τελική δεκάδα

Πέμπτος ήταν ο Valtteri Bottas με Williams, με τον Sergio Perez που θα συνεχίσει και του χρόνου στη Force India να τερματίζει έκτος. Καλός αγώνας για τις McLaren που είδαν τον Fernando Alonso να τερματίζει στην έβδομη θέση και τον Jenson Button να ολοκληρώνει τον 300ο αγώνα της καριέρας του ένατος.

Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Nico Hulkenberg με την δεύτερη Force India, ενώ τον πρώτο του βαθμό στην Formula 1 κατέκτησε ο Jolyon Palmer (Renault).

To Πρωτάθλημα συνεχίζεται χωρίς ανάσα το επόμενο Σαββατοκύριακο 8-9/10 στην Ιαπωνία με τον αγώνα της Suzuka.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver

Malaysian Grand Prix

GP Μαλαισίας - QP: O Hamilton στην pole

Τα "μυστικά" της Sepang (videos)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ