FORMULA 1

Νέες δοκιμές Kubica με Williams

Νέες δοκιμές Kubica με Williams
RENAULTSPORT.COM

Ο Πολωνός οδηγός, Robert Kubica, ολοκλήρωσε με επιτυχία και το δεύτερο τεστ αξιολόγησης με την ομάδα της Williams F1.

Μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν στην Αγγλία, ο Robert Kubica έκανε ένα ακόμα τεστ με τη Williams, αυτή τη φορά στο σιρκουί του Χανγκαρόρινγκ στη Βουδαπέστη.

Ο Πολωνός είναι υποψήφιος για μία θέση στην ιστορική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 αλλά λόγω των περιορισμών στη κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε πριν από 6μιση χρόνια, η αξιολόγηση του βαθμού ετοιμότητάς του ήταν απαραίτητη.

Η Williams χαρακτήρισε την ημέρα ως "παραγωγική" αλλά όπως συνέβη και με το τεστ που έλαβε χώρα έξι μέρες νωρίτερα, δεν δημοσίευσε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ούτε τον αριθμό γύρων που κάλυψε ο 32χρονος στο απαιτητικό ουγγρικό σιρκουί, ούτε χρόνους. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο Kubica οδήγησε την FW36 με την οποία η βρετανική ομάδα συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014.

Μάλιστα το πρόγραμμα αξιολόγησης περιελάμβανε δοκιμές και εκτός πίστας, στον προσομοιωτή της Williams. Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει ο εφεδρικός οδηγός της ομάδας του Γκρόουβ, Paul Di Resta, με τους δυο τους να είναι και τα μεγάλα φαβορί για τη θέση του teammate του Lance Stroll την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Υποψήφιοι είναι ακόμα ο νυν επίσημος οδηγός της ομάδας, Felipe Massa, καθώς και ο προστατευόμενος της Mercedes (που παρέχει στη Williams τις υβριδικές μηχανές) Pascal Wehrlein.

Photo credits: renaultsport.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ