FORMULA 1

Νέα εντολή για τις μπλε σημαίες!

Marcus Ericsson (SWE), Sauber F1 Team. Albert Park Circuit.
Marcus Ericsson (SWE), Sauber F1 Team. Albert Park Circuit. WRI2

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού τροποποίησε τους κανονισμούς σχετικά με το πότε πρέπει να ανεμίζουν οι μπλε σημαίες στην πίστα.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να ακούμε μέσω team radio τους οδηγούς της Formula 1 να γκρινιάζουν γιατί προσπαθώντας να «ρίξουν» γύρο σε πιο αργά μονοθέσια, οι κριτές καθυστερούν να κουνήσουν τις μπλε σημαίες που ειδοποιούν τους οδηγούς πως πρέπει να κάνουν στην άκρη για να αφήσουν έναν πιο γρήγορο συνδυασμό να περάσει.

Η παγκόσμια ομοσπονδία μελέτησε ενδελεχώς το συγκεκριμένο ζήτημα και τροποποίησε τους κανονισμούς. Όπως γνωστοποιήθηκε, ο τεχνικός έφορος της FIA (και διευθυντής των αγώνων) Charlie Whiting, ενημέρωσε όλες τις ομάδες πως με εφαλτήριο το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν που διεξάγεται αυτή την Κυριακή, το χρονικό πλαίσιο ενεργοποίησης της συγκεκριμένης οδηγίας προς του πιο αργούς συνδυασμούς άλλαξε.

Πλέον, οι οδηγοί που ετοιμάζονται να «ρίξουν» γύρο σε πιο αργά μονοθέσια, θα έχουν τη βοήθεια των μπλε σημαιών όταν θα βρίσκονται σε χρονική απόσταση 1.2 δευτερολέπτων από αυτά.

Υπενθυμίζουμε πως στη σύγχρονη Formula 1, η σχετική ενημέρωση δεν έρχεται μόνο μέσω της παραδοσιακής σημαίας αλλά με μπλε φωτεινές ενδείξεις εντός κόκπιτ αλλά και αντίστοιχο μήνυμα στο μόνιτορ που προβάλλονται οι χρόνοι και βρίσκεται είτε πάνω, είτε πίσω από το τιμόνι (ανάλογα το σχεδιασμό που έχει επιλέξει κάθε ομάδα).

Photo credits: Sauber F1 Team

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ