FORMULA 1

"Μπορούμε να κάνουμε την F1 καλύτερη από τα... Pokemon"

"Μπορούμε να κάνουμε την F1 καλύτερη από τα... Pokemon"

Το σοκ του Jenson Button σε εμπορικό κέντρο της Σιγκαπούρης βλέποντας τον κόσμο να κυνηγά... Pokemon!

Το μεγάλο στοίχημα της Liberty Media, της εταιρείας που θα αναλάβει τα ηνία της Formula 1, είναι να φέρει το σπορ πιο κοντά στη γενιά του millenium, η οποία είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τα social media και τις νέες τεχνολογίες.

Μπορεί η Formula 1 να είναι από τα πιο δημοφιλή σπορ σε παγκόσμια κλίμακα, ωστόσο προβληματίζει ο σχετικά υψηλός μέσος όρος ηλικίας του κοινού που παρακολουθεί φανατικά, που βάσει στοιχείων κυμαίνεται μεταξύ 30 και 40 χρόνων. Το μεγάλο στοίχημα, λοιπόν, είναι να προσεγγίσει τις πιο μικρές ηλικίες.

Ο Jenson Button σε μια βόλτα του σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Σιγκαπούρης, όπου διεξάγεται αυτές τις ημέρες το 15ο Grand Prix του Πρωταθλήματος, έγινε μάρτυρας της νέας μόδας που τείνει να εξελιχθεί σε ψύχωση - του Pokemon Go, μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για "έξυπνες" συσκευές που μέσα σε λίγους μήνες έχει γίνει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής.

Του προκάλεσε μεγάλη εντύπωση που είδε πολλούς ανθρώπους, νέα παιδιά στην πλειοψηφία τους, με το smartphone στο χέρι να βαδίζουν προς την ίδια κατεύθυνση κυνηγώντας... Pokemon.

"Εχθές το βράδυ τράβηξα ένα video και το δημοσίευσα. Ήμουν στο εμπορικό κέντρο και αυτό είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω δει στη ζωή μου! Έχετε δει σε κάτι ταινίες επιστημονικής φαντασίας πως θα είναι οι άνθρωποι στο μέλλον - κάπως έτσι θα είναι, όπως στο εμπορικό κέντρο", είπε ο 36χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2009 και συνέχισε εξιστορώντας την εμπειρία του: "Τόσοι άνθρωποι μαζί να προσχωρούν προς μια κατεύθυνση, ξέρετε γιατί; Για Pokemon!

Πρέπει να υπήρχαν 2.000 άνθρωποι που προχωρούσαν όλοι προς ένα σημείο, μέσα στο mall, από τη μία πλευρά στην άλλη γιατί κυνηγούσαν Pokemon. Ούτε καν γνωρίζω τι κάνεις με αυτά. Κερδίζεις χρήματα; Κάποια δώρα; Μήπως σοκολάτες; Όχι δα! Δεν είναι η Formula 1 πιο ενδιαφέρουσα από αυτό; Θα έπρεπε να είναι, νομίζω πως είναι! Αν έχουν καταφέρει να κάνουν τόσους πολλούς ανθρώπους να ενδιαφέρονται για το πως θα πιάσουν κάτι κίτρινες τελείες που δεν υπάρχουν και ούτε καν μπορείς να αγγίξεις, νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε την Formula 1 καλύτερη από αυτό".

Δείτε το VIDEO που ανέβασε o Βρετανός πιλότος στο Instagram:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Χτυποκάρδια... πριν τα θρανία
Ο απολογισμός της Michelin για το Misano
Πρωταθλητής ο μικρός Περιστεράς
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ