FORMULA 1

Μονοθέσια με… ταυτότητα!

Μονοθέσια με… ταυτότητα!

Πλέον θα διακρίνεται από μακριά το όνομα και ο αριθμός του οδηγού.

Παραδοσιακά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχαν όσοι καλούνταν να περιγράψουν τα Grand Prix, αφορούσε στην αναγνώριση των οδηγών. Ο διαφορετικός σχεδιασμός κράνους ήταν ο ένας τρόπος, τα κίτρινα διακριτικά στο χώρο πάνω από το κεφάλι του οδηγού είναι ένας άλλος καθώς αφορούν στον Νο2 κάθε ομάδες. Όμως αυτά δεν ήταν αρκετά και γι’ αυτό η Liberty Media ζήτησε και πέτυχε τα μονοθέσια να αποκτήσουν "ταυτότητα".

Αρχής γενομένης από αυτό το αγωνιστικό τριήμερο στη Βαρκελώνη, ο τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Charlie Whiting απαίτησε τη συμμόρφωση των ομάδων σε κανονισμό που παραδόξως, υπήρχε ήδη, για να βοηθά άπαντες να ξεχωρίζουν ευκολότερα τους οδηγούς.

Έτσι πλέον στο ρύγχος των μονοθεσίων αλλά και στο "πτερύγιο καρχαρία" πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα, βρίσκεται ο αριθμός κάθε οδηγού με διαστάσεις 230mm αλλά και το όνομά του με ελάχιστες διαστάσεις κάθε γράμματος τα 150mm. Δόθηκε όμως η δυνατότητα αντί να μπαίνει ολόκληρο το όνομά του οδηγού, να χρησιμοποιείται η συντομογραφία που χρησιμοποιείται και στα γραφικά της τηλεοπτικής κάλυψης της FOM. Άρα ο Lewis Hamilton αναφέρεται ως "HAM", ο Daniel Ricciardo ως "RIC" κ.ο.κ.

Θέλετε να πάρετε μία γεύση από τη νέα εικόνα των μονοθεσίων;

Photo Credits: Red Bull Racing Twitter

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ