FORMULA 1

Μονομαχία στην... Άγρια Δύση!

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 15:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP shakes hands with Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP in Parc Ferme after winning the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 15, 2015 in Melbourne, Australia.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 15: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP shakes hands with Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP in Parc Ferme after winning the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 15, 2015 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Στην πίστα του Austin, στο Texas, συνεχίζεται η μάχη του Rosberg με τον Hamilton με φόντο τον τίτλο του Πρωταθλητή της F1.

Στη Suzuka η Mercedes εξασφάλισε μαθηματικά το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ της ιστορίας της στη Formula 1. Πλέον, μένει να δούμε ποιος από τους Nico Rosberg - Lewis Hamilton θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Η μάχη τους συνεχίζεται το 3ήμερο 21-23 Οκτωβρίου στην πίστα τουAustin (COTA) , όπου διεξάγεται ο 18ος αγώνας της χρονιάς.

Ο Hamilton έχει την παράδοση με το μέρος του καθώς έχει νικήσει τους τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Austin. Η περσινή του νίκη, μάλιστα,συνοδεύτηκε και από την κατάκτηση του τίτλου. O Rosberg από την άλλη έχει εκκινήσει δύο φορές από την pole position και έχει δύο τερματισμούς στη 2η θέση, το 2015 και το 2014.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Στη μάχη για το Πρωτάθλημα οδηγών, μετά και το Grand Prix της Ιαπωνίας , ο Daniel Ricciardo που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχασε κάθε ελπίδα για τίτλο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους κατασκευαστές αφού η διαφορά που έχει αποκτήσει η Mercedes από τη δεύτερη Red Bull είναι τέτοια που δεν καλύπτεται στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες.

Οι αριθμοί της κυριαρχίας της Mercedes

Αυτό είναι το τρίτο Πρωτάθλημα κατασκευαστών που κατακτά η Mercedesκαι το πέμπτο οδηγών μετά τους δύο τίτλους του Juan Manuel Fangio (1954,1955) και τους δύο του Lewis Hamilton (2014, 2015).

Μετά και τη νίκη του στη Suzuka, την 9η στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Γερμανός είναι το ακλόνητο φαβορί καθώς η διαφορά του από τον team-mate τουείναι στους 33 βαθμούς.

CLICK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Για τον 31χρονο Rosberg που φιλοδοξεί να πετύχει ότι κι ο πατέρας του Keke, το 1982 οδηγώντας για λογαριασμό της Williams, ήταν η 23η νίκη της καριέρας του στην F1. Η δε Mercedes πανηγύρισε την 60η νίκη τηςστο σπορ ως κατασκευαστής.

Το γερμανικό team έχει κυριαρχήσει στην “υβριδική” εποχή της Formula 1κατακτώντας συνολικά έξι σερί τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές (2014, 2015, 2016) και έχοντας νικήσει τους 47 από τους 55 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως σήμερα, πετυχαίνοντας μάλιστα 27 φορές το 1-2.

Φέτος μόνοη Mercedes έχει επικρατήσει στους 15 από τους 17 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα, με τον Rosberg να έχει 9 νίκες και τον Hamilton 6, ενώ έχει και 16 pole positions (από 8 Rosberg - Hamilton).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Η αξία μιας βίδας... (video)
Πήρε το "ok" και πάει στη Renault o Hulkenberg
Πως θα αλλάξει η Formula 1 το 2017
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ