FORMULA 1

Μετά τους κεραυνούς, ήρθε ο Χάμιλτον

Μετά τους κεραυνούς, ήρθε ο Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον θα εκκινήσει πρώτος στο Grand Prix της Μαλαισίας την Κυριακή (29/3, 09.00). 2ος ο Σεμπάστιαν Φέτελ και 6ος ο Μαξ Φερστάπεν. Καταποντίστηκαν οι McLaren.

Περιπετειώδη εξέλιξη είχαν οι κατατακτήριες δοκιμές του GP της Μαλαισίας, λόγω του καιρού που έκανε άνω κάτω τη διαδικασία λίγα λεπτά μετά την έναρξη του Q2. Οι ουρανοί άνοιξαν, ξέσπασε μπόρα και το Q3 ξεκίνησε με μισάωρη καθυστέρηση μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στην πίστα.

Η καταρρακτώδης βροχή, πάντως, έδωσε μια άγρια ομορφιά στη διαδικασία καθώς οι εκπλήξεις δεν έλειψαν.

Ο Lewis Hamilton πάντως δεν φάνηκε να επηρεάζεται από τις συνθήκες, σημειώνοντας την 40η pole position της καριέρας του χάρη στο χρόνο που έκανε με την πρώτη του προσπάθεια στο Q3 και που αποδείχθηκε αρκετός για να του εξασφαλίσει την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Έστω κι αν στο τέλος λίγο έλειψε ο Sebastian Vettel να κάνει το colpo grosso φέρνοντας τη Ferrari του στη δεύτερη θέση, μόλις 74 χιλιοστά πίσω απο το “ασημένιο βέλος” του Βρετανού δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

“Το μονοθέσιο ήταν καλό τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο. Φαίνεται πως εδώ είμαστε λίγο πιο κοντά”, σχολίασε ο Γερμανός τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής για να προσθέσει αναφερόμενος στον αγώνα και στις πιθανότητές του για νίκη: “Ποτέ δεν ξέρεις - απλά ρίξτε μια ματιά έξω! Όταν βρέχει εδώ, τα πράγματα μπλέκουν”.

Τρίτος ήταν ο Nico Rosberg σε ένα deja vu της περσινής διαδικασίας όπου και οι τρεις πρώτοι ήταν ακριβώς οι ίδιοι, με τη διαφορά ότι ο Vettel τότε αγωνιζόταν με τη Red Bull. “Η 3η θέση δεν είναι καλή… Αλλά είναι η καθαρή πλευρά και αυτό πρέπει να με βοηθήσει να περάσω τον Seb στην εκκίνηση”, σήμειωσε ο Rosberg.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Mercedes μετρούσε εννιά σερί lock-outs (1-2) σε κατατακτήριες δοκιμές…

Ακολούθησε το δίδυμο της Red Bull με τον Daniel Ricciardo να πλασάρεται στην τέταρτη θέση και τον Daniil Kvyat να είναι πέμπτος.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Max Verstappen που έφερε τo μονοθέσιο της Toro Rosso στην έκτη θέση, χάνοντας μάλιστα για λίγα χιλιοστά την πέμπτη. O 17χρονος Ολλανδός κατάφερε μόλις στο δεύτερο επίσημο session της καριέρας του, να ισοφαρίσει το καλύτερο πλασάρισμα του πατέρα του Jos σε κατατακτήριες αγώνα της F1 (6oς στο Spa με την Benetton B194).

Ο Felipe Massa θα ξεκινήσει τον αγώνα από την έβδομη θέση, ενώ ο Valtteri Bottas από την ένατη. Ανάμεσά τους μπήκε σφήνα ο Romain Grosjean με τη Lotus. Την δεκάδα έκλεισε ο Marcus Ericsson με την Sauber, ο οποίος στο Q2 πριν οι ουρανοί ανοίξουν για τα καλά άφησε εκτός συνέχειας τον Kimi Raikkonen (11ος) που έχασε χρόνο πίσω από τον Σουηδό και δεν πρόλαβε να κάνει έναν καλό γύρο που θα του εξασφάλιζε την είσοδο στη 10άδα.

Oι ισορροπίες στο Q2 ήταν πολύ λεπτές καθώς οι ομάδες περίμεναν τη βροχή να έρθει οπότε με την έναρξη της 15λεπτης διαδικασίας, όλοι οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα και είχαν στη διάθεσή τους πολύ λίγο χρόνο για να κάνουν μια καλή προσπάθεια. Πράγματι πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο άρχισε να βρέχει σε κάποια σημεία της πίστας και στη συνέχεια ακολούθησε μπόρα. Η πίεση στους πιλότους ήταν μεγάλη καθώς έπρεπε να αποφύγουν όσο αυτό ήταν εφικτό το κυκλοφοριακό που επικρατούσε και να γράψουν έναν γρήγορο γύρο. Κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι άλλοι όπως ο Raikkonen, όχι. Ο Φινλανδός καθυστέρησε προσπαθώντας να περάσει τη Sauber του Ericsson στην τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει τίποτα καλύτερο από τον 11ο χρόνο.

Όσον αφορά στη McLaren Honda, η εικόνα ήταν και πάλι αποκαρδιωτική με τους πιλότους της να αποχαιρετούν νωρίς νωρίς τη διαδικασία. Ο Jenson Button που θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 17η θέση σχολίασε: “Σίγουρα όταν είσαι 17ος είσαι απογοητευμένος… Όμως έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα προόδου με τον κινητήρα και θα το διαπιστώσετε αύριο”.

Ο Fernando Alonso από την πλευρά του που θα εκκινήσει από την 18η θέση, είπε: “Είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά αν δείτε τα γεγονότα, είμαστε πολύ καλύτεροι απ' ότι στην Αυστραλία όσον αφορά στο ρυθμό αγώνα. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση”.

Οι πιλότοι της Manor, τέλος, δεν κατάφεραν να κάνουν χρόνους μέσα στο 107% του καλύτερου χρόνου που σημειώθηκε στο Q1 και αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί η άδεια των αγωνοδικών για να λάβουν μέρος στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Roberto Merhi έκανε κάποιους γύρους, ενώ ο Will Stevens έμεινε καθηλωμένος στο γκαράζ της ομάδας του λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στο σύστημα τροφοδοσίας του μονοθεσίου του.

Μετά τους κεραυνούς, ήρθε ο Χάμιλτον

ΠΗΓΗ: Carandriver.gr

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ