FORMULA 1

Mercedes: "Η εντολή θα ήταν λάθος"

Mercedes: "Η εντολή θα ήταν λάθος"

"Θα ήταν απαίσιο για τη F1 και για τη Mercedes" να μην αφεθούν ελεύθεροι για τη νίκη οι Χάμιλτον και Ρόζμπεργκ, λέει ο Πάντι Λόου.

Η Mercedes υπεραμύνθηκε της επιλογής της να επιτρέψει στους Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόζμπεργκ να μονομαχήσουν ελεύθερα για τη νίκη στο GP του Μπαχρέιν, παρότι το ενδεχόμενο σύγκρουσης και εγκατάλειψης και των δύο έχει οδηγήσει πολλές ομάδες στο παρελθόν στην επιβολή εντολών προς τους οδηγούς τους να κρατήσουν τις θέσεις τους.

Ο τεχνικός διευθυντής Πάντι Λόου, που είπε και στους δύο οδηγούς 15 γύρους πριν το τέλος απλώς να διασφαλίσουν ότι θα φέρουν και τα δύο μονοθέσια στον τερματισμό, στο τέλος του αγώνα είπε: " Σκεφτείτε να είχαμε επιβάλλει εντολές από τον δεύτερο γύρο, ή κάτι τέτοιο - πόσο απαίσιο θα ήταν για τη Formula 1 και για τη φιλοσοφία με την οποία αγωνίζεται η Mercedes στο μότορσπορ".

" Είναι ένα χρέος που έχουμε προς τους εαυτούς μας. Ένα χρέος προς το σπορ και ένα χρέος προς τους οδηγούς. Είναι επαγγελματίες και θέλεις να τους δίνεις την ευκαιρία να αγωνίζονται, και αυτό έκαναν. Για να είμαι ειλικρινής, δεν αγχώθηκα πολύ για τη μάχη τους διότι γνωρίζω ότι είναι σπουδαίοι επαγγελματίες".

" Είναι έμπειροι οδηγοί, γνωρίζουν τι χρειάζεται. Τους το θύμισα απλώς λίγο κατά τη διάρκεια της περιόδου του Οχήματος Ασφαλείας ότι τα πάντα πρέπει να κάνουν με τον τερματισμό του αυτοκινήτου τους. Αυτό δεν σήμαινε να μην μονομαχήσουν, σήμαινε απλά ότι δεν έπρεπε να περάσουν τη λεπτή γραμμή που θα έβαζε σε κίνδυνο το αυτοκίνητο. Έκαναν τέλεια δουλειά σε αυτό το θέμα", κατέληξε ο Βρετανός.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ