FORMULA 1

Mercedes F1 W07 Hybrid: Στην αναζήτηση της τελειότητας

Mercedes F1 W07 Hybrid: Στην αναζήτηση της τελειότητας

η Mercedes AMG Petronas δημοσίευσε φωτογραφίες του νέου της μονοθεσίου που φέρει την κωδική ονομασία F1 W07 Hybrid. Στόχος της ομάδας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι επικεφαλής είναι η τελειότητα (VIDEO).

Το πρωί της Κυριακής 21/2, λίγες ώρες πριν τα μονοθέσια πατήσουν το οδόστρωμα της Catalunya για τις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης του 2016, η Mercedes AMG Petronas δημοσίευσε φωτογραφίες του νέου της μονοθεσίου που φέρει την κωδική ονομασία F1 W07 Hybrid.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Έχοντας ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό τα τελευταία δύο χρόνια κατακτώντας τους τίτλους σε οδηγούς και κατασκευαστές και σαρώνοντας τις νίκες, η Mercedes έχει ως κύριο στόχο να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς. Στόχος της ομάδας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και οι επικεφαλής είναι η τελειότητα.

Έπειτα από μια τόσο πετυχημένη σεζόν προτεραιότητά μας ήταν να βρούμε τους τομείς στους οποίους είχαμε αδυναμίες και να προσπαθήσουμε να τους βελτιώσουμε” αναφέρει ο τεχνικός διευθυντής, Paddy Lowe για να προσθέσει: “ Στόχος μας είναι να τελειοποιηθούμε. Πέρσι ενώ είχαμε φανταστικά αποτελέσματα, υπήρχαν αρκετοί τομείς στους οποίους μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Αυτή είναι η κουλτούρα που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε σε όλο τον οργανισμό. Αναζητούμε την τελειότητα παντού”.

Με τους τεχνικούς κανονισμούς να μην έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές η Mercedes δεν προχώρησε στη ριζική αλλαγή του μονοθεσίου της. “ Είναι δύσκολο να προχωρήσεις σε επαναστατικές αλλαγές από τη στιγμή που οι κανονισμοί παρέμειναν σχεδόν ίδιοι με πέρσι. Αλλά σκοπεύουμε να κάνουμε μικρές ριζικές αλλαγές οπουδήποτε μπορούμε. Μπορεί το μονοθέσιο να δείχνει εξωτερικά παρόμοιο με το προηγούμενο, κάτω από το σασί όμως υπάρχουν αρκετές μικρές αλλαγές που συντελούν στη συνολική αναβάθμιση για τη νέα σεζόν”.

Σύμφωνα με τον Paddy Lowe, το μονοθέσιο που θα δούμε στις δοκιμές της Βαρκελώνης δεν θα έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτό που θα αγωνιστεί στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς, στη Μελβούρνη.

Η αναβαθμισμένη κινητήρια μονάδα με την κωδική ονομασία PU106C Hybrid Power Unit έχει ξεπεράσει σε απόδοση τους 900 ίππους όπως προ ημερών ανέφερε ο καθ' ύλην αρμόδιος, Andy Cowell.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Mercedes AMG High Performance Powertrains, όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν κινητήρες της Mercedes (Williams, Force India και Manor Racing) θα έχουν στη διάθεσή τους τον νέο κινητήρα της εταιρείας - ίδιων προδιαγραφών δηλαδή με αυτόν που χρησιμοποιούν τα μονοθέσια της εργοστασιακής ομάδας.

Όλοι οι πελάτες μας παίρνουν ένα βελτιωμένο πακέτο που έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με της εργοστασιακής ομάδας. Και τα οχτώ μονοθέσια που χρησιμοποιούν κινητήρες της Mercedes θα έχουν στη Μελβούρνη ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό και τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες απόδοσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Lewis Hamilton και Nico Rosberg είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν για πρώτη φορά το νέο τους “όπλο” την Παρασκευή στην πίστα του Silverstone όπου έγιναν γυρίσματα για διαφημιστικούς σκοπούς.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

Mercedes F1 W07 Hybrid: Στην αναζήτηση της τελειότητας

VIDEOS: Μέσα στο κόκπιτ της νέας Mercedes!

Η νέα Ferrari είναι καταδικασμένη να κερδίσει!

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ