FORMULA 1

Με υβριδικές μηχανές Honda το 2018 η Sauber

Sauber driver Marcus Ericsson of Sweden leaves the team box during a Formula One pre-season testing session at the Catalunya racetrack in Montmelo, outside Barcelona, Spain, Friday, March 10, 2017. (AP Photo/Francisco Seco)
Sauber driver Marcus Ericsson of Sweden leaves the team box during a Formula One pre-season testing session at the Catalunya racetrack in Montmelo, outside Barcelona, Spain, Friday, March 10, 2017. (AP Photo/Francisco Seco) AP

Θα συνεργάζονται με δύο ομάδες τη νέα αγωνιστική σεζόν οι Ιάπωνες.

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία της Sauber με τη Honda για την παροχή μονάδων ισχύος – μία συνεργασία που αρχίζει από το παγκόσμιος πρωτάθλημα του 2018 και θα είναι πολυετής (χωρίς ωστόσο να έχει γνωστοποιηθεί το χρονικό της εύρος). Οι δύο πλευρές ήταν καιρό τώρα σε συζητήσεις και τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή που έπεισε την ελβετική ομάδα να βάλει τέλος στην οκταετή συνεργασία με τη Ferrari σε αυτό το μέτωπο.

Μία συνεργασία που αν αναλογιστεί κανείς πως φέτος οι C36 «φορούν» υβριδικές μηχανές προδιαγραφών 2016, ήταν καθαρά πελατειακή. Με τη Honda η Sauber παίρνει ένα ρίσκο μιας και ακόμα οι Ιάπωνες δεν έχουν βρει το δρόμο τους, όμως η συνεργασία έχει πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους.

Βλέπετε η Honda ήθελε διακαώς να προμηθεύσει κι άλλες ομάδες, πράγμα στο οποίο μέχρι πρότινος ασκούσε βέτο η McLaren. Η αποχώρηση του Ron Dennis από το ρόλο του επικεφαλής της βρετανικής ομάδας άλλαξε τα δεδομένα και άνοιξε το δρόμο στην αναζήτηση μίας νέας συνεργασίας που κατά γενική ομολογία είναι απαραίτητη για τη Honda. Για να μπορέσει να επιταχύνει τις προσπάθειές της να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας.

«Θα είναι μία νέα πρόκληση για εμάς. Και για να πάρουμε τα μέγιστα από την παροχή υβριδικών μηχανών σε δύο ομάδες, θα ενδυναμώσουμε το δικό μας μηχανισμό, τόσο στις εγκαταστάσεις στη Σακούρα όσο και στο Μίλτον Κινς. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να δουν σύντομα οι υποστηρικτές μας τη Honda να κυριαρχεί το συντομότερο δυνατό», είπε ο επικεφαλής επικοινωνίας της ιαπωνικής εταιρείας, Katsuhide Moriyama.

Όσο για τη Sauber, ποντάρει στην ανάκαμψη της Honda, μην έχοντας άλλωστε και πολλά να χάσει αφού τα τελευταία χρόνια μάχεται στην ουρά του grid.

«Είναι τιμή για τη Sauber F1 Team να συνεργαστεί με τη Honda για τις επόμενες σεζόν. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για εμάς», σχολίασε από την πλευρά της η επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Monisha Kaltenborn.

AP Photo/Francisco

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ