FORMULA 1

Με τους φετινούς κινητήρες της Ferrari η Toro Rosso το 2016

Με τους φετινούς κινητήρες της Ferrari η Toro Rosso το 2016

Η τελευταία εκκρεμότητα που υπήρχε στον τομέα των κινητήρων ενόψει 2016, διευθετήθηκε, με την Scuderia Toro Rosso να ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με την Ferrari.

Έχοντας συνεργαστεί μαζί στο παρελθόν και μάλιστα για μεγάλο διάστημα, από το 2007 έως και το 2013, οι δύο εταιρείες ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Κορυφαία στιγμή της προηγούμενης συνεργασίας τους ήταν το “μαγικό” 2ήμερο στη Monza τον Σεπτέμβρη του 2008, όπου ο Sebastian Vettel στο κόκπιτ της STR3 πανηγύρισε αρχικά την πρώτη pole position της ομάδας και εν συνεχεία την παρθενική νίκη της στην F1.

Αυτές ήταν και οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες του Γερμανού πιλότου που μετέπειτα σάρωσε τα πάντα στο διάβα του με την Red Bull πανηγυρίζοντας την κατάκτηση τεσσάρων συνεχόμενων τίτλων…

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τα μονοθέσια της Toro Rosso που θα φέρουν την κωδική ονομασία STR11 θα χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση των φετινών κινητήριων μονάδων (του 2015 δηλαδή) της Scuderia.

Είναι εξαιρετικό το γεγονός ότι θα συνεργαστούμε ξανά με τη Ferrari. Είχαμε μια αποδοτική σχέση στο παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι δεν θα μας πάρει καιρό να συνεργαστούμε και πάλι καλά. Είναι αλήθεια ότι ο χρόνος είναι πολύ σφιχτός για εμάς ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο τεστ, αλλά έχουμε τη σωστή ομάδα ανθρώπων γι' αυτό και είμαι αισιόδοξος ότι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο για το 2016”, σχολίασε ο επικεφαλής της ομάδας, Franz Tost.

Παράλληλα, η ομάδα ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει στο δυναμικό της το ίδιο δίδυμο πιλότων που φέτος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ο λόγος φυσικά για τους πολλά υποσχόμενους πιτσιρικάδες, Max Verstappen και Carlos Sainz Jr.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η Toro Rosso ευχαριστεί την Renault για τη διετή συνεργασία τους.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Νέοι κινητήρες Euro 6 PureTech & BlueHDi από τη Citroen

Harley Davidson Sportster Iron 883 - Forty Eight - Road Glide Ultra: Αυθεντικά

Porsche 911 Turbo 2016: 580 ίπποι! (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ