FORMULA 1

Με το δεξί ο Rosberg στο GP1 του αγώνα της Γερμανίας

HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Nico Rosberg of Germany driving the (6) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes F1 WO7 Mercedes PU106C Hybrid turbo on track during practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Nico Rosberg που το 2014 είχε πανηγυρίσει τη νίκη στο Hockenheim, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στο FP1, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο με 1:15.517. Μια επίδοση που ήρθε με την super-soft γόμα της Pirelli.

Η Formula 1 επιστρέφει στη Γερμανία και την πίστα του Hockenheim με τον Nico Rosberg που από τη θέση του οδηγού βρέθηκε μετά το Hungaroring σε αυτήν του κυνηγού, να επιθυμεί όσο τίποτε άλλο τη νίκη τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο 31χρονος πιλότος της Mercedes που το 2014 είχε πανηγυρίσει τη νίκη στο Hockenheim εκκινώντας από την pole position, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στο FP1, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο με 1:15.517. Μια επίδοση που ήρθε με την super-soft γόμα της Pirelli.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ FP1

Η Mercedes είχε τον πρώτο λόγο σε αυτό το πρώτο 90λεπτο με τον Lewis Hamilton που έχει και αυτός μια νίκη στο ενεργητικό του στο Hockenheim το 2008, να είναι κατά τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον ομόσταβλό του.

Ακολούθησαν οι πιλότοι της Ferrari που ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργοί από αυτούς της Mercedes, με τον Sebastian Vettel να πλασάρεται στην τρίτη θέση και τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί.

Τρίτη δύναμη σε αυτό το session ήταν η Red Bull με τους Max Verstappen - Daniel Ricciardo να κάνουν το 5-6, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι πιλότοι της McLaren, με τον Fernando Alonso μάλιστα να είναι λιγότερο από ένα δέκατο πιο αργός από την Red Bull του Ricciardo που συμπληρώνει 100 αγώνες στην F1.

HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda celebrates his 35th birthday before practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany.  (Photo by Charles Coates/Getty Images)
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 29: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda celebrates his 35th birthday before practice for the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 29, 2016 in Hockenheim, Germany. (Photo by Charles Coates/Getty Images) GETTY IMAGES

Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Ισπανό πιλότο καθώς γιορτάζει τα 35 γενέθλιά του. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής που έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τις 12 Μαϊου του 2013 (Catalunya) έχει πολύ καλές αναμνήσεις από το Hockenheim καθώς στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες σε αυτήν την πίστα (2005, 2010 & 2012).

Το κλίμα στο γκαράζ της McLaren είναι εορταστικό με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή προς τιμήν του Ισπανού.

Tην πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Jenson Button, o Daniil Kvyat και ο Carlos Sainz Jr. Οι καλύτεροι χρόνοι των πιλότων της πρώτης δεκάδας σημειώθηκαν με τα super-soft της Pirelli.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ