FORMULA 1

Με Raikkonen και το 2017 η Ferrari!

Στη Ferrari και του χρόνου ο Raikkonen. "Ειμαι στην καλύτερη ομάδα της Formula 1", λέει ο τελευταίος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Scuderia.

Το καλύτερο δώρο έκανε η Ferrari στον Kimi Raikkonen ενόψει της 100ης συμμετοχής του σε GP της F1 για λογαριασμό της. Το πρωί της Παρασκευής 8/7, λίγο πριν ξεκινήσουν οι ελεύθερες δοκιμές στην πίστα του Silverstone , η Scuderia ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Φινλανδό πιλότο για ακόμα έναν χρόνο, βάζοντας τέλος στα όποια σενάρια κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μέλλον του, αλλά και στις ελπίδες των Sergio Perez - Romain Grosjean που ορέγονται τη θέση του Φινλανδού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

"Η Scuderia Ferrariανακοινώνει ότι ανανέωσε την τεχνική και αγωνιστική της συμφωνία με τον Kimi Raikkonen. To οδηγικό δίδυμο για την αγωνιστική σεζόν του 2017 θα συνεχίσει να απαρτίζεται από τον Φινλανδό οδηγό και τον Sebastian Vettel", αναφέρει στο λιτό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ιταλική ομάδα.

Η δεύτερη θητεία του 36χρονου πιλότου με τη Ferrari ξεκίνησε το 2014. Σε αυτό το διάστημα έχει αγωνιστεί σε 47 αγώνες, έχει ανέβει 7 φορές στο βάθρο χωρίς να έχει σημειώσει νικη και έχει συγκεντρώσει 301 βαθμούς.

Φέτος, σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, παρουσιάζεται σαφώς πιο ανταγωνιστικός έχοντας τους ιδιους βαθμούς (96) με τον ομόσταβλό του, Sebastian Vettel, έπειτα από 9 αγώνες.

"H καλύτερη ομάδα της F1"

“Είναι ο 100ος αγώνας μου με την Ferari. Μπορεί να μην δείχνει μεγάλος ο αριθμός, αλλά είναι αρκετά χρόνια. Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα στην F1, μαζί κατακτήσαμε τον τίτλο το 2007, είχαμε καλά χρόνια και κάποια δύσκολα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι μέλος της Ferrari, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, συνέχεια πιέζουμε ο ένας τον άλλο προς τα εμπρός και ελπίζουμε ότι θα επαναφέρoυμε την ομάδα εκεί που ανήκει”, σχολίασε ο έμπειρος Φινλανδός ενόψει του Βρετανικού GP.

Θυμίζoυμε ότι ο “iceman” είναι ο τελευταίος πιλότος που στέφθηκε Παγκόμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari, κατακτώντας τον τίτλο στον τελικό θριλερ του Interlagos το 2007.

Συνολικά, στην εξαετή θητεία του στη Scuderia (από το 2007 έως και το 2009 και από το 2014 έως σήμερα) έχει λάβει μέρος σε 99 Grand Prix, έχει σημειώσει 9 νίκες και 5 pole positions, ενώ έχει ανέβει 33 φορές στο βάθρο και έχει συγκεντρώσει 534 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Η λατρεία του Vettel για τις κλασσικές μοτοσυκλέτες
Συμβόλαιο ρεκόρ ετοιμάζεται να υπογράψει ο Vettel
Το πόρισμα της Pirelli για το κλατάρισμα του Vettel
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ