FORMULA 1

Με μάνατζερ έναν παγκόσμιο πρωταθλητή ο Kubica

Großer Preis von Österreich 2016, Freitag
Großer Preis von Österreich 2016, Freitag DAIMLER AG

Ο Nico Rosberg εντάχθηκε στην ομάδα εκπροσώπησης του Robert Kubica που προσπαθεί να επιστρέψει στη Formula 1.

O Robert Kubica κάνει ότι μπορεί για να επιστρέψει στον μαγικό κόσμο της Formula 1 κι αυτό δεν περιορίζεται στις εντός πίστας προσπάθειές του στα τεστ που έχει πραγματοποιήσει έως τώρα. Ο Πολωνός απέκτησε έναν νέο, πολύ σημαντικό "συμπαίκτη", αφού πλέον ο μάνατζέρ του Alessandro Alunni Bravi θα έχει στο πλευρό του τον Nico Rosberg!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2016 είχε πολλάκις δηλώσει μετά την αναπάντεχη αποχώρησή του από την ενεργό δράση, πως παρότι δεν θέλει να επιστρέψει πίσω από το τιμόνι, θέλει να παραμείνει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κι αυτό θα κάνει, βοηθώντας στην μεγάλη επιστροφή!

Ο Kubica που επιβίωσε ενός τρομακτικού ατυχήματος σε τοπικό αγώνα ράλι στην Ιταλία στις 6 Φεβρουαρίου του 2011, είδε την καριέρα του στην F1 να καταστρέφεται. Οι περιορισμοί που είχε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο δεξί χέρι, φάνταζαν αρκετοί για να τον βάλουν για πάντα στα πιτ.

Με μάνατζερ έναν παγκόσμιο πρωταθλητή ο Kubica

Όμως πάλεψε πολύ, επέστρεψε άμεσα στους αγώνες συμμετέχοντας σε θεσμούς που η αδυναμία του μπορούσε να "καμουφλαριστεί", όπως το WRC2 στο οποίο αναδείχθηκε και πρωταθλητής. Κι έπειτα άρχισε δειλά-δειλά να κάνει βήματα προς τα πάνω, κάνοντας δοκιμές με αγωνιστικά οχήματα άλλων κατηγοριών, δουλεύοντας σε προσομοιωτές, μέχρι να έρθει το καλοκαίρι του 2016.

Εκεί είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές με τη Renault F1, οι οποίες οδήγησαν σε νέα τεστ και παρότι η γαλλική ομάδα στράφηκε τελικά στον Carlos Sainz, ο Kubica παρέμεινε σε τροχιά επιστροφής. Έκανε δοκιμές με τη Williams, με την οποία θα συμμετάσχει και σε νέο τεστ, μετά τον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν στο Άμπου Ντάμπι. Μάλιστα φέρεται ως φαβορί για να πάρει το 2018 τη θέση του Felipe Messa. Όμως τι λέει ο ίδιος ο Kubica για τη νέα συνεργασία με τον Rosberg;

"Είναι φανταστικό που συνεργάζομαι σε αυτή την προσπάθεια με τον Nico. Γνωριζόμαστε από παιδιά και θα είναι σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια μου να επιστρέψω στη Formula 1", είπε ο 32χρονος.

Όσο για τον Rosberg, τόνισε: "Ο Robert και ο Lewis είναι οι ταχύτεροι αντίπαλοι που είχα ποτέ. Γι’ αυτό είμαι κατενθουσιασμένο που ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Robert, στο ταξίδι επιστροφής του στη Formula 1".

Photo Credits: mercedesamgf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ