FORMULA 1

Με Bottas - Stroll η Williams το 2017!

Με Bottas - Stroll η Williams το 2017!
GLENN DUNBAR/LAT PHOTOGRAPHIC

Ο Lance Stroll είναι ο εκλεκτός της Williams για να πάρει τη θέση του Felipe Massa ο οποίος αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Lance Stroll είναι ο εκλεκτός της Williams για να πάρει τη θέση του Felipe Massa ο οποίος αποχωρεί από τη Formula 1 στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ο 18χρονος πιλότος από τον Καναδά θα πλαισιώσει του χρόνου τον Valtteri Bottas που θα συνεχίσει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην ομάδα.

" Το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα", αναφέρει ο Καναδός οδηγός ο οποίος από τα τέλη του 2015 εντάχθηκε στο πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών της Williams, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει και από την ακαδημία της Ferrari.

H πορεία του στους αγώνες απο΄τη στιγμή που μπήκε στο χώρο είναι γεμάτη επιτυχίες. Το 2014 στέφθηκε Πρωταθλητής της Ιταλικής Formula Four, ενώ την επόμενη χρονιά (2015) κατέκτησε τον τίτλο στη Formula Toyota της Νέας Ζηλανδίας.

Φέτος, ο φέρελπις οδηγός έλαμψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 κατακτώντας διά περιπάτου τον τίτλο με 14 νίκες και συνολικά 17 εκκινήσεις από την πρώτη σειρά του γκριντ - τις 14 από την pole position!

Οι άνθρωποι της Williams πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του γι' αυτό και επέλεξαν να του εμπιστευθούν το μονοθέσιό τους για το 2017, μια χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για την ομάδα καθώς γιορτάζει 40 χρόνια από το ντεμπούτο της στη Formula 1.

" Από τη στιγμή που εντάχθηκε στο δυναμικό της Williams έχει εντυπωσιάσει τους μηχανικούς μας με την ωριμότητά του, το ταλέντο του και τον ενθουσιασμό του. Είμαστε χαρούμενοι που του προσφέρουμε την ευκαιρία να κάνει το επόμενο βήμα και να δείξει τι μπορεί να κάνει στη Formula 1", ανέφερε μεταξύ άλλων η Claire Williams.

" Είναι πολύ νέος ακόμα και ανυπομονούμε να τον δούμε να εξελίσσεται ως οδηγός. Η Williams έχει μακρά παράδοση στο να δίνει ευκαιρίες σε νέους πιλότους στην F1, οι οποίοι στη συνέχεια πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και με τον Lance".

Όσο για τους στόχους της ομάδας για το 2017, η αναπληρώτρια επικεφαλής της Williams είπε: " Συνεχίζουμε να πιέζουμε με στόχο να νικήσουμε αγώνες και Πρωταθλήματα. Και πιστεύω ότι αυτός ο συναρπαστικός και νέος συνδυασμός οδηγών θα μας φέρει σε δυνατή θέση ώστε να πετύχουμε τους μελλοντικού μας στόχους".

Ο πάμπλουτος πατέρας

Με Bottas - Stroll η Williams το 2017!

Ο Lance Stroll είναι γιος του Lawrence Stroll, του Καναδού μεγιστάνα επενδυτή που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της μόδας, αλλά και της εμπορίας αυτοκινήτων έχοντας μάλιστα αντιπροσωπεία της Ferrari στο Quebec.

Πέραν των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, ο Lawrence Strollείναι πολύ γνωστός για την λατρεία που έχει στα κλασικά αυτοκίνητα και δη στις Ferrari.

Φανατικός συλλέκτης διαθέτει στην πλούσια συλλογή του πολλές κλασικές και σπάνιες δημιουργίες της ιταλικής φίρμας(από 250 GTO μέχρι LaFerrari). Στο γκαράζ του υπάρχουν επίσης αυτοκίνητα τηςMcLaren αλλά και Ford GT. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του εκτιμάται στα 2,4 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ισοφάρισε τον Prost o Hamilton στο Μεξικό! (upd)
3ος ο Ricciardo!
Ο Hamilton πήρε την pole στο Μεξικό
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ