FORMULA 1

McLaren MP4-X: Όταν καλπάζει η φαντασία...

McLaren MP4-X: Όταν καλπάζει η φαντασία...

Εκεί που σταματάει η λογική, επεμβαίνει η McLaren. Και εδώ που τα λέμε, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. (VIDEO)

Μπορεί η χρονιά που σε λίγες μέρες μας αφήνει να ήταν η χειρότερη στην ιστορία της ομάδας, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι το δημιούργημα του Νεοζηλανδού Bruce McLaren αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα brand-names στην Formula 1.

McLaren MP4-X: Όταν καλπάζει η φαντασία...

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Οι άνθρωποι της ομάδας με πρώτο και καλύτερο τον Ron Dennis τονίζουν ότι το 2016 η McLaren θα κάνει ένα τεράστιο άλμα όσον αφορά στην απόδοση του μονοθεσίου. Παράλληλα, όμως οραματίζονται το μέλλον της F1 και μας προϊδεάζουν για το πως θα είναι αυτό μέσω ενός εντυπωσιακού concept car που παρουσίασαν την Πέμπτη 3/12.

Πέρα από το εντυπωσιακό οπτικά αποτέλεσμα, το ευχάριστο είναι ότι στο όραμά τους εξακολουθεί να υπάρχει και να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, ο ανθρώπινος παράγοντας (ο πιλότος). Κάτι που δε συμβαίνει με το φιλόδοξο project ROBORACE, που έρχεται από τη σεζόν 2016/2017 και στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οχήματα με τεχνητή νοημοσύνη, χωρίς οδηγούς!

McLaren MP4-X: Όταν καλπάζει η φαντασία...

Η σπουδή της McLaren Applied Technologies για το μονοθέσιο της μελλοντικής Formula 1 είναι χάρμα ιδέσθαι. To project φέρει την κωδική ονομασία MP4-X και βρίθει τεχνολογίες.

Με πρωτοποριακές ιδέες που είναι εφαρμόσιμες και στο μακρινό μέλλον πιθανότατα θα χρησιμοποιούνται στα οχήματα καθημερινής χρήσης, η McLaren του μέλλοντοςθυμίζει... μαχητικός εδάφους.

Με κλειστό κόκπιτ που διασφαλίζει την ασφάλεια του πιλότου, υβριδικά συστήματα που βοηθούν στην αύξηση της ιπποδύναμης και τα οποία αποτελούν μέρος του αμαξώματος, με εφαρμογή του ground effect και πολλές άλλες "state-of-the-art" τεχνολογίες όπως για παράδειγμα συστήματα τηλεμετρίας που θα ενημερώνουν άμεσα για προβλήματα που τυχόν προκαλέσουν ατύχημα, αυτό το αποκύημα της φαντασίας των σχεδιαστών/μηχανικών της βρετανικής εταιρείας αποτελεί την απάντηση στη μελέτη της Ferrari, η οποία λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για το μονοθέσιο του μέλλοντος.

McLaren MP4-X: Όταν καλπάζει η φαντασία...

"Με το φουτουριστικό concpet car McLaren MP4-X, θέλουμε να παρατηρήσουμε το μέλλον και να φανταστούμε την τέχνη του εφικτού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του brand McLaren Technology Group, John Allert για να προσθέσει: «Η Formula 1 είναι το απόλυτο "μονομαχικό" σπορ και το μέλλον που οραματιζόμαστε θα είναι μια έκθεση υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης που θα συναρπάσει το κοινό όσο κανένα άλλο σπορ".

Ήδη οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την MP4-X είναι πολλές και αποθεωτικές. Χαρακτηριστικά τα tweets του Jenson Button που ονειρεύεται πως αυτό θα είναι το δώρο του για τα Χριστούγεννα...

McLaren MP4-X: Όταν καλπάζει η φαντασία...


TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ