FORMULA 1

Μάσα: "Έπρεπε να είχε φρενάρει"

Μάσα: "Έπρεπε να είχε φρενάρει"

Ο Φελίπε Μάσα θεώρησε υπαίτιο τον Κέβιν Μάγκνουσεν για το ατύχημα της πρώτης στροφής, όμως ο Δανός λέει ότι «δεν είχα που να πάω...».

Τον νεαρό Κέβιν Μάγκνουσεν της McLaren κατηγόρησε ο Φελίπε Μάσα για το ατύχημά του στην πρώτη στροφή του Γερμανικού GP, στο οποίο η Williams ανετράπη, σύρθηκε στην άσφαλτο της εξόδου διαφυγής ανάποδα και κατέληξε ξανά πάνω στους τροχούς της - δίχως καμία συνέπεια για την υγεία του Βραζιλιάνου.

Αντίθετα, ο Δανός δήλωσε ότι λυπάται για το συμβάν και ότι δεν είχε πουθενά να πάει για να αποφύγει τη σύγκρουσή του με τη Williams. Την εκδοχή του δικαίωσαν και οι αγωνοδίκες στο Χόκενχαϊμ, που θεώρησαν το ατύχημα «απλό αγωνιστικό συμβάν» και το άφησαν να παρέλθει δίχως να επιβάλλουν ποινή σε κάποιον εκ των δύο οδηγών.

«Ήταν λίγο πιο τρομακτικό να το βλέπεις, παρά να είσαι μέσα», είπε ο Μάσα. «Είμαι καλά. Δεν προσέκρουσε πουθενά [το αυτοκίνητο]. Είναι μόνο ότι απογοητεύτηκα πολύ με αυτό που έγινε - ήταν ακόμα ένας αγώνα που ένα άλλο αυτοκίνητο με πέταξε έξω. Είμαι πολύ απογοητευμένος.

Ήμουν μπροστά, έστριβα μπροστά του. Αν κάποιος πρέπει να προσέχει, είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που βρίσκεται πίσω. Δεν έχω δει ακόμα το ατύχημα, αλλά φυσιολογικά εκείνος που είναι πίσω πρέπει να φρενάρει. Σε εκείνη τη στροφή δεν χωρούν τρία αυτοκίνητα σε πλάτος και έκανα πίσω για να μην βρεθώ δίπλα με τον ομόλογό μου. Συνήθως ένας οδηγός που έρχεται από το GP2 προκαλεί τέτοια ατυχήματα», κατέληξε.

Η εκδοχή του Μάγκνουσεν ήταν διαφορετική: «Σίγουρα, αν είχα κάπου να πάω θα είχα αποφύγει την επαφή μας. Δεν έχω δει το ριπλέι, και είναι λίγο δύσκολο να σχολιάσω το συμβάν. Λυπάμαι για την κατάσταση, όμως έκανα ό,τι καλύτερο και προσπάθησα να τον αποφύγω, όμως δεν υπήρχε στην πραγματικότητα τίποτα που να μπορούσα να κάνω.

Δεν προσπαθούσα να κάνω τίποτα με τον Φελίπε, συνεπώς η επαφή που είχαμε ήταν εξαιρετικά ατυχής. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε έναν καλό αγώνα, αν δεν ήταν το ατύχημα της πρώτης στροφής», συμπλήρωσε ο Δανός, έχοντας χάσει μια ευκαιρία να πλασαριστεί ακόμα και στην πρώτη εξάδα στον τερματισμό.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ