FORMULA 1

"Λεπτές ισορροπίες" για Φέτελ και Red Bull

FORMULA 1 - Grand Prix of China, Shanghai International Circuit. Image shows Daniel Ricciardo (AUS) and Sebastian Vettel (GER/ Red Bull Racing). Photo: Getty Images/ Lars Baron - For editorial use only. Image is free of charge
FORMULA 1 - Grand Prix of China, Shanghai International Circuit. Image shows Daniel Ricciardo (AUS) and Sebastian Vettel (GER/ Red Bull Racing). Photo: Getty Images/ Lars Baron - For editorial use only. Image is free of charge GETTY IMAGES

Η τετράκις πρωταθλήτρια Red Bull Racing έδωσε στο GP Κίνας για δεύτερο διαδοχικό αγώνα την εντολή στον τετράκις πρωταθλητή της Σεμπάστιαν Φέτελ να ανοίξει δρόμο για τον νεοφερμένο ομόλογό του Ντάνιελ Ρικιάρντο και αυτή τη φορά τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά όσο στο Μπαχρέιν.

Η RBR είπε μέσω ραδιοεπικοινωνίας στον Γερμανό, περί το μέσον του αγώνα της Σαγκάης, ότι ο Ρικιάρντο που βρισκόταν πίσω του ήταν ταχύτερος , καθότι είχε πιο φρέσκα ελαστικά. Ο Φέτελ ρώτησε τι ελαστικά έχει και όταν έλαβε την απάντηση ότι έχουν τα ίδια ελαστικά, απάντησε με περιφρονητικό τόνο «touch luck».

Στη συνέχεια η RBR του εξήγησε ότι ο Ρικιάρντο είχε στρατηγική για δύο πιτ-στοπ, ενώ ο Φέτελ είχε -μέχρι εκείνη τη στιγμή, πριν αλλάξει απόφαση- στρατηγική για τρία. Τότε ο Γερμανός συναίνεσε και άφησε τον Αυστραλό να περάσει.

«Πιστεύω ότι δεν είχε νόημα να τον κρατήσω πίσω μου περαιτέρω. Ήταν πολύ ταχύτερος» είπε ο Φέτελ και συνέχισε: «Σε εκείνο το σημείο του αγώνα είχαμε διαφορετική στρατηγική. Μόλις το έμαθα αποφάσισα να τον αφήσω να περάσει και άρχισα να το καταλαβαίνω όλο και πιο πολύ προς το τέλος ότι δεν θα μπορούσα να τον κρατούσα πίσω μου. Δεν είχε νόημα να κρατήσω τον Νταν πίσω».

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, διασκέδασε τις εντυπώσεις στο τέλος και είπε ότι δεν υπάρχει υποψία ρήξης της ομάδας με τον Φέτελ: «Είναι οδηγός αγώνων. Προσλαμβάνουμε αυτούς τους οδηγούς επειδή έχουν το πνεύμα του μαχητή», τόνισε ο Βρετανός.

«Δεν έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα δίχως να είναι μαχητής. Φυσικά θα αμφισβητήσει ένα θέμα για να το καταλάβει, αλλά αμέσως μόλις το κατάλαβε αμέσως έκανε στην άκρη».

Ο Χόρνερ κατέληξε λέγοντας ότι η αρχική άρνηση του Φέτελ δεν κόστισε σε κάποιον από τους δύο οδηγούς της ομάδας την 3η θέση: «Δεν το πιστεύω. Ο Φέτελ θα ήταν ένα δευτερόλεπτο πιο μπροστά, αλλά έκανε το σωστό για την ομάδα και άφησε τον ομόλογό του να περάσει. Είναι ένα θέμα να φτάσεις τον Φερνάντο, αλλά είναι άλλο θέμα να τον περάσεις με την υστέρηση τελικής ταχύτητας που είχαμε στην ενός χιλιομέτρου ευθεία».

Ο Φέτελ, πάντως, εξακολουθεί να μην μπορεί να φέρει τη Red Bull RB10 στα μέτρα του - και αυτό είναι ο βασικό του πρόβλημα όχι μόνο απέναντι στον Ρικιάρντο, αλλά και απέναντι στις Mercedes.

«Δεν είμαι ακόμα στο σημείο που θέλω με το αυτοκίνητο, αλλά είναι μια διαρκής διαδικασία. Ελπίζω ότι στους επόμενους αγώνες θα κάνουμε κάποια ακόμα βήματα προς η σωστή κατεύθυνση. Η υστέρησή μας δεν βρίσκεται στις στροφές, αλλά στις ευθείες», εξήγησε ο πρωταθλητής.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ