FORMULA 1

Ξεκίνησαν οι δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι

Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates.
Saturday 25 November 2017.
World Copyright: Andy Hone/LAT Images 
ref: Digital Image _ONZ0028
Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Saturday 25 November 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONZ0028 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Τελευταία πράξη του 2017 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1 είναι το διήμερο τεστ της Pirelli που ξεκίνησε την Τρίτη (28/11) στη Γιας Μαρίνα.

Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 να ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή με το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, ωστόσο ομάδες και οδηγοί έχουν παραμείνει στα Εμιράτα. Εκεί, στην εντυπωσιακή πίστα της Γιας Μαρίνα, διεξάγεται διήμερο τεστ με επίκεντρο τα ελαστικά της Pirelli για τη σεζόν του 2018!

Σε αυτό συμμετέχουν όλες οι ομάδες, με τους επίσημους οδηγούς τους να είναι παρόντες, πράγμα που καταδεικνύει τη σημασία που έχει η πρώτη αξιολόγηση των νέων γομών που θα χρησιμοποιούνται στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όμως τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Άμπου Ντάμπι όχι μόνο σχετικά με τα τέσσερα μαύρα σημεία επαφής με το οδόστρωμα. Βλέπετε εκεί αναμένεται να καθοριστούν και τα ονόματα των οδηγών που θα συμπληρώσουν το παζλ του grid του 2018.

Από τη μία η Sauber επέλεξε να τρέξει στο διήμερο αυτό τεστ με τους Charles Leclerc και Marcus Ericsson, πράγμα που αποδεικνύει πως αυτοί είναι τα μεγάλα φαβορί για να αποτελέσουν το οδηγικό της δίδυμο την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Robert Kubica Private Test Day.
Valencia, Spain.
6th June 2017
Images copyright Malcolm Griffiths
07768 230706
www.malcolm.gb.net
USAGE: Editorial Only World Wide
Robert Kubica Private Test Day. Valencia, Spain. 6th June 2017 Images copyright Malcolm Griffiths 07768 230706 www.malcolm.gb.net USAGE: Editorial Only World Wide MALCOLM GRIFFITHS

Credits: renaultsport.com

Και φυσικά υπάρχει και ο Robert Kubica που κάνει ξανά δοκιμές με τη Williams, αυτή τη φορά με το φετινό μονοθέσιο. Η ιστορική ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης του βαθμού ετοιμότητας του Πολωνού, που απέχει από τη Formula 1 από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν και είχε ένα τρομακτικό ατύχημα τρέχοντας στο Rally Ronde di Andora.

Ερωτηματικό αποτελεί η λειτουργικότητα του δεξιού του χεριού, αν και ο 32χρονος φέρεται να είναι φαβορί για τη θέση του αντικαταστάτη του Felipe Massa.

Αναλυτικά λοιπόν οι οδηγοί που συμμετέχουν την Τρίτη (28/11) στο τεστ:

Mercedes – Hamilton

Ferrari – Raikkonen

Red Bull Racing – Ricciardo

Force India – Mazepin

Williams – Kubica/Stroll

Renault – Hulkenberg

Scuderia Toro Rosso – Gelael

Haas – Grosjean

McLaren – Alonso/Turvey *

Sauber – Ericsson

* Η McLaren συμμετέχει στο τεστ με δύο μονοθέσια

Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates.
Friday 24 November 2017.
World Copyright: Andy Hone/LAT Images 
ref: Digital Image _ONZ8155
Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Friday 24 November 2017. World Copyright: Andy Hone/LAT Images ref: Digital Image _ONZ8155 LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Aυτές είναι οι νέες γόμες ελαστικών της Pirelli για το 2018 (Credits: f1pressarea.pirelli.com)

Κεντρική photo: f1pressarea.pirelli.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ