FORMULA 1

Κράζει τον Kvyat ο Villeneuve

Κράζει τον Kvyat ο Villeneuve

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997, Jacques Villeneuve, στάζει δηλητήριο για τον Ρώσο οδηγό της Scuderia Toro Rosso, Daniil Kvyat.

Ο Jacques Villeneuve είναι πια περισσότερο γνωστός για το… δηλητήριο που στάζει στους σχολιασμούς του τα τελευταία χρόνια, παρά τις οδηγικές του παραστάσεις. Από αυτές έχουν περάσει άλλωστε πολλά χρόνια ενώ σε ότι αφορά στο «κράξιμο», ο Καναδός είναι πάντα πρώτος. Έτσι και μετά το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Αυτή τη φορά άφησε ήσυχο τον συνήθη ύποπτο, τον συμπατριώτη του Lance Stroll και έβαλε στο στόχαστρο τον Daniil Kvyat της Scuderia Toro Rosso. Ο Ρώσος συγκρούστηκε στον πρώτο γύρο με τον teammate του, Carlos Sainz, αναγκάζοντάς τον σε εγκατάλειψη. Οι αγωνοδίκες έδωσαν στην «τορπίλη» από την Ούφα ποινή διέλευσης από τα πιτ αλλά και βαθμούς ποινής στην αγωνιστική λισάνς. Όμως ο Villeneuve προτείνει κάτι επιπλέον.

Κράζει τον Kvyat ο Villeneuve

Photo credit: redbullcontentpool.com

« Δεν είμαι σίγουρος για το τι προσπαθούσε να κάνει. Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Μιλάει στην ενδοεπικοινωνία, προσπαθώντας να ρίξει το φταίξιμο στον teammate του, νομίζω πως κανένας δεν έχει δει τι έχει συμβεί. Αυτή είναι κακή συμπεριφορά. Του αξίζει να μείνει σπίτι του, είναι πια ντροπιαστικός. Βγήκε εκτός πίστας και μετά προσπάθησε ανορθόδοξα να επιστρέψει σε αυτή. Ακόμα κι αν δεν έπεφτε πάνω στον Sainz, θα έχανε τον έλεγχο. Ίσως θα πρέπει να κάτσει λίγο σπίτι του και να σκεφτεί, γιατί δεν είναι το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο που υπερβάλλει έτσι. Ίσως η F1 να είναι υπερβολικά γρήγορη για εκείνον, δεν ξέρω. Όμως πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν πάντα ρίχνεις τις ευθύνες αλλού, δεν μαθαίνεις ποτέ. Πρέπει πάντα να ρίχνεις φταίξιμο και στον εαυτό σου, ακόμα κι αν δεν πρέπει. Μόνο έτσι θα γίνεις καλύτερος. Συνήθως σε αυτό το επίπεδο οι οδηγοί δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία. Εκείνος έχει ήδη πάρα πολλές αλλά δείχνει να μη παίρνει το μάθημά του», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ