FORMULA 1

Κόστισε ακριβά στη Mercedes o Bottas

Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington
Großer Preis von Großbritannien 2017, Freitag - Steve Etherington DAIMLER AG

Η ανάγκη να βρουν το σωστό αντικαταστάτη του παγκόσμιου πρωταθλητή Nico Rosberg, ανάγκασε τους Γερμανούς να πληρώσουν αδρά.

Το πόσο αιφνίδια ήταν η απόφαση του Nico Rosberg να αποχωρήσει από την ενεργό δράση λίγο μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στη Formula 1, αποδεικνύεται από τις κινήσεις που ακολούθησαν από την ομάδα του, Mercedes AMG Petronas. Λίγο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Williams, το motorsport.com έκανε τα μαθηματικά και κατέληξε στο ποσό που κατέβαλαν οι Γερμανοί στη Βρετανική ομάδα για να της πάρουν τον Valtteri Bottas.

Αυτό φέρεται να ήταν περί τα 10 εκατομμύρια αγγλικές λίρες ή αν προτιμάτε, 11.4 εκατομμύρια ευρώ! Κι αυτό διότι ο Φινλανδός οδηγός δεσμευόταν με συμβόλαιο με την ομάδα του Sir Frank που ενέδωσε με το αζημίωτο στις πιέσεις της Mercedes. Όσο για την επιλογή των Γερμανών να καταβάλουν ένα τόσο μεγάλο ποσό, προέκυψε σε μεγάλο βαθμό κι από τα θέλω ενός Αυστριακού: τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της μάρκας από τη Στουτγάρδη, Toto Wolff. Που ήταν ουσιαστικά αυτός που πήγε τον Bottas στη Williams, στην οποία είχε άλλωστε μετοχικό ρόλο μέχρι να μεταπηδήσει στα ασημί βέλη.

Großer Preis von Spanien 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm
Großer Preis von Spanien 2017, Freitag - Wolfgang Wilhelm DAIMLER AG

Πάντως στους πρώτους 14 αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017, ο Φινλανδός φαίνεται να τον δικαιώνει. Έχει κατακτήσει δύο pole positions (σε Μπαχρέιν και Αυστρία), δύο νίκες (σε Ρωσία και Αυστρία), έχει ανέβει στο βάθρο συνολικά 10 φορές και με 212 πόντους, είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας οδηγών.

Επίδοση που αποδείχθηκε αρκετή για να πειστεί η Mercedes να ανανεώσει το συμβόλαιό του και για την επόμενη σεζόν.

Photo Credits: mercedesamgf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ