FORMULA 1

Καυστικός όπως πάντα ο Villeneuve

Jacques Villeneuve, of Canada, puts on his gloves as he prepares to drive during practice for the Indianapolis 500 IndyCar auto race at the Indianapolis Motor Speedway in Indianapolis, Tuesday, May 13, 2014. (AP Photo)
Jacques Villeneuve, of Canada, puts on his gloves as he prepares to drive during practice for the Indianapolis 500 IndyCar auto race at the Indianapolis Motor Speedway in Indianapolis, Tuesday, May 13, 2014. (AP Photo) AP

Ο Jacques Villeneuve σχολιάζει τη φετινή μάχη τίτλου ανάμεσα στον Lewis Hamilton και τον Sebastian Vettel.

Όταν τον περασμένο Ιούνιο στο περιθώριο του Grand Prix Αυστρίας μιλούσα μαζί του για τη μάχη του τίτλου, έχριζε ως φαβορί τον Sebastian Vettel λόγω της έως τότε σταθερής του παρουσίας.

Να όμως που τελικά ο Jacques Villeneuve έπεσε έξω, αφού ειδικά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ο Lewis Hamilton επικράτησε κατά κράτος, φτάνοντας τελικά και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά λοιπόν το τέλος της κόντρας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1997 μίλησε στο motorsport.com για τον οδηγό που ανέβηκε στο θρόνο είκοσι χρόνια μετά:

"Ο Lewis είναι πολύ, πολύ καλός οδηγός. Βέβαια στα χρόνια του στη Formula 1 είναι μόνο με τις καλύτερες ομάδες ή τα καλύτερα μονοθέσια. Ή σχεδόν τα καλύτερα. Όμως αυτό δεν είναι κακό. Αν όλη η σεζόν του ήταν όμως είναι μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, θα ήταν κάτι σπουδαίο. Όμως δεν ήταν, στην αρχή της σεζόν δεν ήταν ο ίδιος. Νομίζω αποκοιμήθηκε με τον Bottas.

Όταν συνειδητοποίησε πως δεν ήταν αυτός ο αντίπαλός του, πως ο πραγματικός αντίπαλός του ήταν ο Vettel, αφυπνίστηκε. Πέρασε χρόνια με τον Nico (Rosberg), ήταν πάντα δύσκολα ενάντια σε αυτόν. Όταν πήγε στην ομάδα ο Bottas ο Hamilton γελούσε από χαρά, θεωρούσε πως θα έπαιρνε εύκολα το πρωτάθλημα.

Όμως γρήγορα αντιλήφθηκε πως είχαν τα πράγματα: ‘Σκατά, η Ferrari και ο Vettel είναι ανταγωνιστικοί’. Και ήξερε πως ο Vettel δεν ήταν από αυτούς που το βάζουν κάτω".

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες σεζόν της υβριδικής εποχής της Formula 1, φέτος είχαμε μάχες, σασπένς και αγωνία – τουλάχιστον μέχρι λίγους γύρους πριν κλείσει η αυλαία του 2017. Και ο Villeneuve τονίζει πόσο σημαντικό ήταν να υπάρχουν διεκδικητές του τίτλου από διαφορετικές ομάδες.

"Είναι πάντα καλό να είναι στις μάχες η Ferrari, είναι πάντα καλό να έχουμε μάχες. Ήταν μία καλή σεζόν, με γρήγορα μονοθέσια. Ειδικά μετά από μία σειρά από τραγικές σεζόν. Επιτέλους είπαμε πως είχαμε μία συναρπαστική χρονιά.

Και είναι πάντα καλύτερα να υπάρχει μάχη για τον τίτλο ανάμεσα σε δύο οδηγούς διαφορετικών ομάδων. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ‘πολιτική’ εντός της ομάδας, δεν χρειάζεται να μοιράζεσαι πόρους με τον teammate σου ή να είσαι ειλικρινής για το setup του μονοθεσίου απέναντι στον άνθρωπο με τον οποίο μάχεσαι για τον τίτλο", τόνισε ο 46χρονος.

(AP Photo)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ