FORMULA 1

"Kαμπάνα" σε Raikkonen, Πρωταθλήτρια η Mercedes!

SOCHI, RUSSIA - OCTOBER 11:  Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with his team including Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP after winning the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on October 11, 2015 in Sochi, Russia.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
SOCHI, RUSSIA - OCTOBER 11: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with his team including Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP after winning the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on October 11, 2015 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Υπεύθυνο για τη σύγκρουση με τον Valtteri Bottas έκριναν οι αγωνοδίκες τον Kimi Raikkonen και έτσι η Mercedes κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Οι αγωνοδίκες έκριναν υπεύθυνο τον Kimi Raikkonen για τη σύγκρουση που είχε με τον Valtteri Bottas στον τελευταίο γύρο του GP της Ρωσίας και τον τιμώρησαν με ποινή stop & go η οποία από τη στιγμή που επιβλήθηκε μετά την πτώση της καρό σημαίας, μετατρέπεται σε ποινή 30 δευτερολέπτων που επιβαρύνει τον τελικό του χρόνο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Αυτό σημαίνει ότι ο Φινλανδός υποχωρεί από την πέμπτη θέση, στην όγδοη, με τους Kvyat, Nasr και Maldonado να κερδίζουν από μια θέση.

Στις δηλώσεις του μετά την πτώση της καρό σημαίας ο Raikkonen χαρακτήρισε το περιστατικό ως "αγωνιστικό συμβάν", ενώ ο Bottas από την πλευρά του είχε διαφορετική άποψη, λέγοντας πως ήταν καθαρά λάθος του συμπατριώτη του.

H ποινή που επιβλήθηκε στον Raikkonen, πάντως, είναι αρκετή για να στέψει από τώρα Πρωταθλήτρια κατασκευαστών την Mercedes AMG Petronas για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στο Austin όπου διεξάγεται στις 25 του μηνός ο επόμενος αγώνας ο Hamilton θα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο ολοκληρώνοντας με θριαμβευτικό τρόπο μια σεζόν πλήρους κυριαρχίας του ίδιου και της ομάδας του.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για τα κατορθώματα της Mercedes φέτος, καθώς τα ποσοστά της στους 15 αγώνες που έχουν διεξαχθεί έως τώρα είναι για Όσκαρ. Συγκεκριμένα, μετρά: 12 νίκες (9 ο Hamilton - 3 o Rosberg) με 8 τερματισμούς στο "1-2", 14 pole positions (11 o Hamilton - 3 o Rosberg) με 11 "1-2" και 24 παρουσίες στο βάθρο (13 o Hamilton - 11 o Rosberg).

Ποινή και στον Alonso

Από κει και πέρα, με ποινή πέντε δευτερολέπτων επιβαρύνθηκε ο τελικός χρόνος του Fernando Alonso έπειτα από απόφαση των αγωνοδικών, γιατί παρά τις συστάσεις που του έγιναν έβγαινε εκτός ορίων της πίστας στη στροφή 16.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Ισπανός να χάσει μια θέση και από 10ος που τερμάτισε να μείνει εκτός βαθμών, δίνοντας τη δυνατότητα στον Max Verstappen που ήταν 11ος στον αγώνα, να βαθμολογηθεί (10ος).

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver.

GP Ρωσίας - RACE: Nίκη Hamilton σε επεισοδιακό αγώνα (VIDEOS)

Τρομακτικό ατύχημα για Sainz Jr. (VIDEOS+PHOTOS)

Αναλύοντας την πίστα του Sochi (VIDEOS)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ