FORMULA 1

"Καμπάνα" για τη Suzuka στον Vettel

"Καμπάνα" για τη Suzuka στον Vettel

Θεωρήθηκε υπεύθυνος ο Γερμανός πιλότος για το συμβάν της πρώτης στροφής μετά την εκκίνηση στο οποίο προκάλεσε το τετακέ του Rosberg.

Με ποινή αφαίρεσης τριών θέσεων στο γκριντ εκκίνησης του επόμενου αγώνα, που διεξάγεται στη Suzuka το 3ήμερο 7-9 Οκτωβρίου τιμώρησαν οι αγωνοδίκες τον Sebastian Vettel, για το περιστατικό που έγινε λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση του GP Μαλαισίας , στη στροφή 1.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Στην προσπάθειά του να περάσει από εσωτερική τον Max Verstappen, τα μονοθέσιά τους ήρθαν σε επαφή με την Ferrari του τέσσερις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή να χτυπά εν συνεχεία το πίσω μέρος της Mercedes του Rosberg προκαλώντας το τετακέ του Γερμανού.

Η αγωνιστική συμπεριφορά του Vettel στο περιστατικό εξετάσθηκε ενδελεχώς από τους αγωνοδίκες μετά την πτώση της καρό σημαίας και αποφάνθηκαν πως ο πιλότος της Ferrari υπέπεσεσε οδηγικό λάθος.

Έκανα καλή εκκίνηση και ήρθα δίπλα δίπλα με τον Max. Και οι δύο παλεύαμε για τη θέση στη στροφή 1. Ο Nico μπροστά έστριβε και προφανώς επέλεξε τη γραμμή του πράγμα απόλυτα δίκαιο. Σε εκείνο το σημείο με την ταχύτητα που είχα δεν μπορούσα να επιβραδύνω περισσότερο και επιπλέον με έσπρωξε ο Max προς τα δεξιά.

Έκανα το καλύτερο που μπορούσα στα φρένα, αλλά δεν μπορούσα να αποφύγω τη σύγκρουση. Ήταν μια ατυχής συγκυρία που κατέστρεψε τον αγώνα μου και τον αγώνα του Nico. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα περισσότερο από το να ζητήσω συγνώμη από τον Nico”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Vettel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver

Νικητής ο Ricciardo, "on fire" o Hamilton στη Sepang!
Με ρεκόρ στην pole της Sepang o Hamilton
GP Μαλαισίας - FP1 & FP2: H Mercedes στο 1-2
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ