FORMULA 1

Καμία συζήτηση για συμβόλαια στη Ferrari

GP BAHRAIN F1/2017
© FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)
GP BAHRAIN F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE) © FERRARI MEDIA

Ουδείς γνωρίζει με σιγουριά τι θα γίνει με το οδηγικό δίδυμο της Ferrari ενόψει 2018 και αν οι Vettel, Raikkonen θα συνεχίσουν στο Μαρανέλο.

Μπορεί πριν από μερικές ημέρες η γερμανική Bild να έκανε λόγο για προθεσμία μέχρι τη Μόντσα στον Sebastian Vettel από πλευράς Sergio Marchionne, όμως ο επικεφαλής της Gestione Sportiva Maurizio Arrivabene επικεντρώνεται στα… αγωνιστικά.

Τα συμβόλαια του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή αλλά και του teammate του και πρωταθλητή του 2007 Kimi Raikkonen, ολοκληρώνονται στο τέλος της σεζόν που διανύουμε και ακόμα ουδείς γνωρίζει τι θα φέρει το μέλλον.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η τριετής συνεργασία με τον Γερμανό να επεκταθεί ενώ πολλές πλέον πιθανότητες συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να παραμείνει στο Μαρανέλο και ο Φινλανδός.

Παραδοσιακά το ιταλικό Grand Prix είναι ο αγώνας όπου η Ferrari κάνει ανακοινώσεις ενόψει της επόμενης σεζόν, γι’ αυτό και ο Marchionne πιέζει τον Vettel. Όμως αν ο πρόεδρος της ομάδας νοιάζεται για συμβόλαια, ο διευθυντής της έχει προτεραιότητα τα αποτελέσματα στην πίστα. Εύλογα λοιπόν, ο Arrivabene έθεσε τις δικές του προτεραιότητες.

«Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε συμβόλαια αλλά μόνο το πρωτάθλημα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Όπως έχω πει πολλές φορές, δουλεύουμε όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών, είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας κι αυτή τη στιγμή δεν μας απασχολούν τα συμβόλαια», είπε ο Ιταλός με τις δηλώσεις του να φιλοξενούνται στο Planetf1.com.

Όλα αυτά ενώ ο Vettel προηγείται στη βαθμολογία οδηγών με 12 πόντους ενώ στους κατασκευαστές, μετά το 1-2 της Mercedes στον Καναδά, οι Ιταλοί είναι οκτώ πόντους πίσω.

photo credits: Ferrari Media Site

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ