FORMULA 1

Ισοφάρισε τον Prost και συνεχίζει να ελπίζει ο Hamilton

Ισοφάρισε τον Prost και συνεχίζει να ελπίζει ο Hamilton

Ο Βρετανός πανηγύρισε την 51η νίκη της καριέρας του στο Μεξικό και διατήρησε "ζωντανές" τις ελπίδες του για Πρωτάθλημα, καθώς μείωσε στους 19 βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Rosberg, o οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Σταματημό δεν έχει η Mercedes με τους Lewis Hamilton - Nico Rosberg να κάνουν το 6ο 1-2 στο φετινό Πρωτάθλημα. Η μοναδική στιγμή που πραγματικά ανησύχησαν ήταν λίγο μετά την εκκίνηση που και οι δύο είχαν πέρασμα από το γρασίδι, ο Βρετανός γιατί έχασε τα φρένα, ο Γερμανός λόγω της επαφής που είχε με τον Max Verstappen. από κει και πέρα ακολούθησαν τη στρατηγική τους που ήταν κοινή και για τους δύο (μια επίσκεψη στα pits για μέση γόμα) και έφτασαν στο 1-2.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δύο αγώνες πριν το τέλος ο Γερμανός διατηρεί το πάνω χέρι με τη διαφορά του από τον Hamilton να είναι στους 19 βαθμούς.

Τρίτος τερμάτισε κανονικά ο Max Verstappen ο οποίος ωστόσο την ώρα που ετοιμαζόταν να βγει στο βάθρο ειδοποιήθηκε ότι δέχθηκε ποινή 5” στον τελικό του χρόνο, με αποτέλεσμα να βρεθεί τελικά πέμπτος. Η εν λόγω ποινή του επιβλήθηκε γιατί στον 68ο γύρο δέχεται επίθεση από τον Sebastian Vettel. Προσπαθώντας να διατηρήσει τη θέση του βγαίνει εκτός και επιστρέφει μπροστά από τον πιλότο της Ferrari. Από τη Red Bull του λένε ότι θα πρέπει να παραχωρήσει τη θέση, αυτός όμως δεν τους ακούει.

Vettel έξαλλος βρίζει θεούς και δαίμονες μέσω ασυρμάτου. Και εκτός του μικρού Ολλανδού ξεστομίζει βαριές κουβέντες και για τον Charlie Whiting.

Οι αγωνοδίκες ανακοινώνουν ότι μετά το τέλος του αγώνα θα διερευνηθεί ο Verstappen με την κατηγορία ότι βγήκε από την πίστα και κέρδισε πλεονέκτημα. Τελικά οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν και λίγο πριν την απονομή ο πιτσιρικάς της Red Bull ενημερώθηκε για την ποινή του.

Ο Vettel, στο μεταξύ, που επέστρεψε μετά από καιρό στο βάθρο (3ος στη Monza), βρίσκεται και αυτός υπό διερεύνηση για αλλαγή πορείας κατά το φρενάρισμα την ώρα που “έπαιζε” άμυνα στον Ricciardo. Ο Αυστραλός εξαπέλυσε την επίθεσή τους, να μονοθέσια ακούμπησαν, αλλά συνέχισαν και οι δύο χωρίς παρατράγουδα, με τον Γερμανό να τερματίζει τελικά μπροστά του.

Μετά την πτώση της καρό σημαίας ο Αυστραλός που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού πέμπτος, αλλά βρέθηκε τέταρτος μετά την ποινή στον ομόσταβλό του, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας χαρακτηριστικά “ αισθάνομαι ότι ο Seb έκανε αυτό για το οποίο όλοι διαμαρτύρονται τώρα τελευταία, κινήθηκε κατά το φρενάρισμα. Τώρα χαμογελά αλλά για μένα δεν αξίζει να βρίσκεται στο βάθρο. Συνέχισε να κλείνει την πόρτα κατά το φρενάρισμα με αποτέλεσμα να μην έχω πουθενά να πάω”.

Υπάρχει λοιπόν και σε αυτήν την περίπτωση εκκρεμότητα.

Από κει και πέρα, στην έκτη θέση τερμάτισε ο Kimi Raikkonen, που πέρασε με επεισοδιακό τρόπο τον Nico Hulkenberg στον 67ο γύρο με τα μονοθέσιά τους να έχουν επαφή και τον Γερμανό να κάνει τετακέ, αλλά να συνεχίζει και να τερματίζει τελικά στην έβδομη θέση. Ο Bottas ήταν όγδοος ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Massa - Perez.
Ο προτελευταίος αγώνες της χρονιάς διεξάγεται στο Interlagos της Βραζιλίας στις 13 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Πως θα αλλάξει η Formula 1 το 2017
GP Μεξικό - QP: Η 10η του Hamilton
Στο Λαγονήσι η sexy Viki του Alonso!
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ