FORMULA 1

Ιπτάμενα μονοθέσια!

Ιπτάμενα μονοθέσια!

Η Williams του Φελίπε Μάσα... πέταξε κατά τη διάρκεια του γερμανικού Grand Prix, προκαλώντας τον τρόμο. Ας θυμηθούμε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις (videos).

Ακόμα μια δύσκολη στιγμή έζησε ο Φελίπε Μάσα στη Φόρμουλα 1. Ευτυχώς ο Βραζιλιάνος δεν τραυματίστηκε στην πτήση του με τη Williams την περασμένη Κυριακή (20/7) στο Χόκενχαϊμ.

Έτσι η έξοδος του θα παραμείνει ένα από τα εντυπωσιακότερα ατυχήματα στο σπορ. Ας θυμηθούμε πέντε από αυτά όπου οι οδηγοί έφυγαν περπατώντας, αφήνοντας πίσω τους διαλυμένα μονοθέσια.

Ξεκινώντας από την Αυστρία το 1985 και τον Αντρέα Ντε Τσεζάρις. Ο Ιταλός γλίστρησε στο γρασίδι, το οποίο βρισκόταν σε δύο επίπεδα. Ο Ιταλός οδηγός της Ligier έφυγε περπατώντας από το σημείο του ατυχήματος σε μια εποχή που τα μέτρα ασφαλείας δεν έχουν σχέση με τα σημερινά.

Δεκατρία χρόνια μετά (1998) στον Καναδά ο συμπαθής Αυστριακός Αλεξάντερ Βουρτζ έκανε λάθος στην εκκίνηση, στριμώχτηκε στην πρώτη στροφή και ο οδηγός της Benetton προσγειώθηκε ανώμαλα στην αμμοπαγίδα. Μετά το ατύχημα έτρεξε για να φτάσει στα πιτ και να προλάβει την εκκίνηση.

Στην εκκίνηση του γερμανικού Grand Prix το 2001 ο Λουτσιάνο Μπούρτι της Prost χτύπησε το πίσω μέρος της Ferrari του Μίχαελ Σουμάχερ. Ο Μπούρτι ρόλαρε αρκετές φορές και ήταν θαύμα που δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο Σίλβερστοουν το 2004 ο αγώνας του Γιάρνο Τρούλι είχε έξοδο στον 18ο γύρο. Ο Ιταλός της Benetton είχε ήδη χτυπήσει το μονοθέσιο του στην άκρη της πίστας.

Πιο πρόσφατα (2010) ο Μαρκ Γουέμπερ είδε από την καλή και από την ανάποδη τους δρόμους στο λιμάνι της Βαλένθια. Στο ευρωπαϊκό Grand Prix ο οδηγός της Red Bull επιχείρησε να ρίξει γύρο στην Caterham του Χέικι Κοβαλάινεν. Τα δύο μονοθέσια είχαν επαφή. Ο Γουέμπερ χτύπησε και στις μπαριέρες.

Δείτε ξανά και το ατύχημα του Μάσα. Ο Βραζιλιάνος κατηγόρησε τον Γιαν Μάγκνουσεν για το ατύχημα στην πρώτη στροφή στη γερμανική πίστα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ