FORMULA 1

"Ήταν σωστή η απομάκρυνση του Τομπάζη;"

"Ήταν σωστή η απομάκρυνση του Τομπάζη;"
CCM

Βαθαίνει η κρίση στη Ferrari μετά το Silverstone με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο να αναπολούν τον Νικόλα Τομπάζη...

Φτάσαμε αισίως στα μέσα της σεζόν και η Ferrari δεν έχει καταφέρει ακόμα να δει... φως στο τούνελ. Στην αρχή του Πρωταθλήματος παρουσιαζόταν ως η βασική αντίπαλος της κραταιάς Mercedes AMG Petronas, εδώ και κάποιους αγώνες όμως βλέπει την πλάτη και της Red Bull η οποία παρουσιάζεται σαφώς πιο ανταγωνιστική όντας, μάλιστα, η μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής που έχει πάρει νίκη από τη Mercedes.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Μετά και τον αγώνα του Silverstone όπου η παρουσία της Scuderia δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή με τον Kimi Raikkonen να τερματίζει στην πέμπτη 69 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton και τον Sebastian Vettel, έπειτα από καταστροφικό αγώνα, να είναι μόλις ένατος, ενάμιση λεπτό πίσω από τον νικητή.

H Gazzetta dello Sport, μάλιστα, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο η ηγεσία της ιταλικής ομάδας έπραξε σωστά απομακρύνοντας τον Νικόλα Τομπάζη τον οποίο χαρακτηρίζει « εξαιρετικό ειδήμονα της αεροδυναμικής».

« Αναρωτιέται κανείς αν βιαστικές αποφάσεις όπως η απομάκρυνση του εξαιρετικού ειδήμονα της αεροδυναμικής, Νικόλα Τομπάζη, ήταν σωστές», γράφει χαρακτηριστικά.

Η Corriere dello Sport από την πλευρά της σημείωσε: « Ο Vettel δεν μπορεί να κάνει πολλά με ένα αργό μονοθέσιο», ενώ η Repubblica έγραψε: « Η κρίση στη Ferrari βαθαίνει καθώς ακόμα και η Red Bull έχει περάσει πια μπροστά. Η απόδοση της ομάδας του Maranello ήταν τόσο γκρίζα όσο και ο ουρανός πάνω από το Silverstone».

O επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, πάντως δεν πανικοβάλλεται λέγοντας πως μια τέτοια εμφάνιση ήταν αναμενόμενη καθώς τα χαρακτηριστικά της πίστας του Silverstone δεν ταιριάζουν στο μονοθέσιό της.

« Ήρθαμε γνωρίζοντας ότι δεν θα ήταν μια εύκολη πίστα για τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου μας, μολονότι γνωρίζουμε πως για να είσαι στην κορυφή δεν πρέπει να έχεις δύσκολες πίστες».

O ρόλος του Vettel στην παραμονή Raikkonen

Πολλοί ασκούν κριτική και για το γεγονός ότι η Ferrari αποφάσισε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Kimi Raikkonen για ακόμα ένα έτος αντί να εμπιστευθεί κάποιον νεότερο οδηγό, τον Sergio Perez συγκεκριμένα, που διψά για διακρίσεις.

Πάνω σε αυτό το θέμα οι Times φιλοξένησαν δηλώσεις ανθρώπου από το στενό περιβάλλον του Arrivabene, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς είπε πως ο λόγος της παραμονής του Φινλανδού Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2007είναι ο Sebastian Vettel!

« Ναι, είναι κρίμα που κανείς από τους νέους πιλότους δεν παίρνουν μια ευκαιρία, γνωρίζουμε όμως το γιατί συμβαίνει αυτό, έτσι δεν είναι; Ο Sebastian (Vettel) είναι ο λόγος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Silverstone Τεστ - 2η μέρα: Η σειρά του Kimi

«O Max Verstappen είναι ο νέος Senna»

POLL: Ποιος θα πάρει το Πρωτάθλημα;

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ