FORMULA 1

Ήταν νίκη στρατηγικής για τη Mercedes!

Ήταν νίκη στρατηγικής για τη Mercedes!
LAT IMAGES EMAIL: [email protected]

Ο Toto Wolff εκθειάζει την ομαδική προσπάθεια της Mercedes που οδήγησε στη νίκη του Lewis Hamilton στο ισπανικό Grand Prix.

Ο Lewis Hamilton έγινε ο πρώτος οδηγός την τελευταία δεκαετία, που πανηγύρισε δεύτερη νίκη στην πίστα της Βαρκελώνης. Με την επικράτησή του στο ισπανικό Grand Prix έβαλε και πάλι φωτιά στη μάχη του τίτλου, καθώς πλησίασε τον δεύτερο Sebastian Vettel στους έξι βαθμούς.

Μία νίκη που ήρθε χάρη σε προσπέρασμα εντός πίστας και κινήσεις ματ από πλευράς της ομάδας του! Πράγμα που τόνισε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

"Όταν ξεκίνησε ο αγώνας σκεφτόμασταν να ακολουθήσουμε στρατηγική δύο pit stop, βάζοντας στο πρώτο τα ελαστικά μέσης γόμας και μετά τα μαλακά στο τέλος για να επιτεθούμε. Ελπίζαμε να είμαστε σε θέση να επιτεθούμε. Και τότε είχαμε καθεστώς VSC.

Ήταν τόσο όμορφο για εμάς, η ομάδα που ασχολείται με τη στρατηγική προσπάθησε να κάνει μαγική επιλογή και τα κατάφερε, φωνάζοντας τον Hamilton λίγο πριν το τέλος της περιόδου VSC, ώστε να μη μπορεί να αντιδράσει ο Sebastian. Το υπολογίσαμε τέλεια και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον υπεύθυνος στρατηγικής μας, James Vowles και την ομάδα του.

Αυτό το pit stop είχε πολύ μικρότερη χρονική απώλεια από εκείνο του Sebastian στη συνέχεια άρα ήταν πλέον στο χέρι του Lewis να περάσει εντός πίστας. Στην έξοδο του Sebastian από το pit lane έδωσαν μεγάλη μάχη αλλά με μία τολμηρή κίνηση ο Lewis πήρε την πρωτοπορία", είπε ο Αυστριακός.

Βέβαια, μιλώντας για «ομαδική» δουλειά, ο Wolff θα έπρεπε να αναφερθεί και στο ρόλο που έπαιξε στο τελικό αποτέλεσμα και ο έτερος οδηγός της ομάδας του, Valtteri Bottas. Πριν εγκαταλείψει από πρόβλημα στην υβριδική μηχανή, ο Φινλανδός πρόλαβε να καθυστερήσει σημαντικά τον Vettel, επιτρέποντας στον Hamilton να παραμείνει κοντά παρότι είχε σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ